Την ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου Αγίου Αθανασίου ζητά ο Θ. Καράογλου

Θεσσαλονίκη, 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΤΑΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου που βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Με αυτήν καλεί την αρμόδια Υπουργό να γνωστοποιήσει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχύσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες ανασκαφών, αποκατάστασης και ανάδειξης ενός από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών.
Όπως εξηγεί στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου: «Η ανάδειξη του εμβληματικού αυτού μνημείου του 4ου π.Χ. αιώνα, δεδομένου ότι βρίσκεται στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και σε άμεση επαφή με τους κυριότερους οδικούς άξονες, θα ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και θα τονώσει την επισκεψιμότητα της περιοχής, καθιστώντας το σε έναν ακόμη θησαυρό της Μακεδονικής γης. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των εργασιών και η ανάδειξη του από πλευράς Υπουργείου, προκειμένου να προβληθεί η μοναδικότητα του Μακεδονικού αυτού μνημείου».