«Αναγκαία η λειτουργία 2ης Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη»

«Αναγκαία η λειτουργία 2ης Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 8447/04.09.2017

Θεσσαλονίκη, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Προς Υπουργό:

Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναγκαία η λειτουργία 2ης Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη»

Επιβεβλημένη είναι η λειτουργία 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και κυρίως των χρονίως πασχόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην Αθήνα λειτουργούν 6-7 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο 1 Διεύθυνση για την εξυπηρέτηση 1,5 εκατ. πολιτών. Μάλιστα η απόφαση για την λειτουργία 2ης Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ έχει ληφθεί εδώ και μήνες και ενώ υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του, εντούτοις ακόμη δεν έχει λειτουργήσει. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αρκετοί ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται καθημερινά, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως οι νεφροπαθείς.
Ο υπάρχων χώρος, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο κέντρο της πόλης είναι ακατάλληλος και ανεπαρκής με τις συνθήκες να είναι αναξιοπρεπείς, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στον Οργανισμό. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του θέματος, καθώς με τις ενέργειες του φανερώνει για ακόμη μια φορά την κοινωνική του αναλγησία σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πολιτών. Η 2η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται σε αξιοπρεπείς συνθήκες, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η 2η Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη και να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και κυρίως των χρονίως πασχόντων;