Χωρίς στολές οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ

Χωρίς στολές οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Κύριο

Θεσσαλονίκη, 07 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.:6144/07.06.2017

Προς Υπουργό:
-Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς στολές οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ»

Πλήρη αδιαφορία επιδεικνύει η Κυβέρνηση και για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς μετά την αδυναμία της να τους παρέχει τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την πάταξη της εγκληματικότητας, τώρα τους αφήνει και χωρίς ρουχισμό.
Παρά το γεγονός ότι περί τα τέλη του 2016 είχαν δοθεί δεσμεύσεις προς όλους τους αστυνομικούς που ανήκουν στην ομάδα ΔΙΑΣ ότι θα πραγματοποιούνταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανανεωθούν οι στολές τους, μέχρι σήμερα δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, η αλλαγή των στολών κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιείται κάθε έξι χρόνια. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η εν λόγω ομάδα ιδρύθηκε το 2010, οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτήν θα έπρεπε ήδη από πέρυσι να έχουν προμηθευτεί καινούργιες. Όσον αφορά δε στη θερινή στολή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δεν τους έχει χορηγηθεί ποτέ. Μοιραία αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ να προβαίνουν με δικά τους χρήματα στην αγορά στολών που θα έπρεπε να τους προμηθεύει το κράτος.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Πότε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η προμήθεια νέων στολών τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ;

-Που οφείλεται η καθυστέρηση του ενός και πλέον έτους στην προμήθεια νέων στολών;

-Ποιο προβλέπεται να είναι το τελικό κόστος αγοράς τους;