Διασπάθιση δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ Κύριο

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ.:4538/28.03.2017

Προς Υπουργό:
-Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Διασπάθιση δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Εκτεθειμένη είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», σύμφωνα με το οποίο το ΚΕΕΛΠΝΟ φέρεται να πληρώνει συνολικά 9.300 ευρώ το μήνα (7.500 ευρώ συν το ΦΠΑ 1.800 ευρώ) σε εταιρεία σεκιούριτι, για επιπλέον φρουρά στα γραφεία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.
Στο ρεπορτάζ, μάλιστα, παρατίθεται και σχετικό παραστατικό, όπου αναφέρεται ως αιτιολογία για την καταβολή των 9.300 ευρώ: «διάθεση φυλάκων-φρουρών στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους 17, στην Αθήνα, για το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, βάσει εγγράφου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016. Σύνολο βαρδιών 60».
Εντύπωση δε προκαλεί, δεδομένου ότι ο κ. Πολάκης εμφανίζει τον εαυτό του ως «εξυγιαντή» του ΚΕΕΛΠΝΟ, η αποκάλυψη άλλου τιμολογίου που δημοσιεύει η ίδια εφημερίδα, σύμφωνα με το οποίο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κατέθεσε το ποσό των 260.895,74 ευρώ, που αντιστοιχεί σε πληρωμή υπηρεσιών για ένα μήνα, στην ίδια εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη διαφόρων εργαστηρίων τα οποία είναι κλειστά και φιλοξενούν μηχανήματα αξίας.
Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και είναι εξόχως ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα ζητήματα που αφορούν τη διάθεση του δημοσίου χρήματος καθώς, όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», η παραπάνω εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας φέρεται να παρέχει «σιωπηλά» τις υπηρεσίες της, αμειβόμενη κανονικά χωρίς να έχει σύμβαση.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι χρειάζονται υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι φρουρούν το γραφείο του κ. Πολάκη, από τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας φρουρείται τόσο από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και από τους φύλακες-υπαλλήλους του Υπουργείου;

-Από τη στιγμή που οι ιδιωτικοί φρουροί έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του κ. Πολάκη γιατί αμείβονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας;

-Με βάση ποια σύμβαση έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι το έργο φρούρησης των γραφείων του κ. Πολάκη;

-Τι υπηρεσίες παρέχει η εν λόγω εταιρεία;

-Πως δικαιολογείται το υψηλό κόστος αμοιβής της εταιρείας σεκιούριτι;