Ολοκλήρωση διαπλάτυνσης του δρόμου Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια

Ολοκλήρωση διαπλάτυνσης του δρόμου Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια Κύριο

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 4378

Προς Υπουργό:
- Υποδομών και Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση διαπλάτυνσης του δρόμου Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια»

Αντιμέτωποι με το ίδιο έργο θεατές έρχονται κάθε καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς και όλοι οι επισκέπτες της Χαλκιδικής, που κινούνται στο οδικό δίκτυο Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια, λόγω των έργων διαπλάτυνσης του οδικού δικτύου.
Πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και χρόνια και κάθε χρόνο από την περίοδο του Πάσχα και έπειτα, όταν ξεκινά και η μεγαλύτερη έξοδος και κίνηση των εκδρομέων, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα.
Ουσιαστικά το σημείο αυτό του οδικού δικτύου των 5 χιλιομέτρων λειτουργεί σαν στόμιο μπουκαλιού, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα με ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων που κινούνται από και προς τα Νέα Μουδανιά και την Ποτίδαια και μεγάλες καθυστερήσεις.
Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 4 χιλιόμετρα φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί ή να ολοκληρώνονται μέχρι το Πάσχα του 2017, εάν δεν πραγματοποιηθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης στο σύνολο του έργου συμπεριλαμβανομένου και του ενός ακόμα χιλιόμετρου που εκκρεμεί, ουσιαστικά ακυρώνεται το έργο, καθώς παραμένουν τα προβλήματα στην ομαλή διέλευση των οχημάτων από το σημείο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο διαπλάτυνσης των 5 χιλιομέτρων του δρόμου Νέα Μουδανιά Ποτίδαια στη Χαλκιδική;

-Τι σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο για το τελευταίο ένα χιλιόμετρο διαπλάτυνσης του δρόμου, που εκκρεμεί ακόμα, και στην ουσία ακυρώνει το όλο έργο εάν δεν ολοκληρωθεί και αυτό;

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων για αυτό το ένα χιλιόμετρο της διαπλάτυνσης του δρόμου και εάν υπάρχουν εκκρεμότητες πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες;