Διορισμός νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Διορισμός νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4308

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2017

Προς Υπουργούς:
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΕΡΩΤΗΣΗ


«Διορισμός νέου Διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών»

Με την υπ' αριθμ Δ9/2191/707 (ΦΕΚ 82/22.02.2017 Υ.Ο.Δ.Δ.) απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ευτυχίας Αχτσιόγλου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) τοποθετήθηκε Διοικητής ο κ. Τσαούσης Μενέλαος του Λεωνίδα.
Ο ανωτέρω, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, εργαζόταν επί σειρά ετών σε Κ.Ε.Α.Τ., έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς και ΜΚΟ που έχουν σαν αντικείμενο τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, ενώ μέχρι πρότινος διατελούσε Διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθηνών στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.
Σε ό,τι αφορά τα τυπικά προσόντα, είναι πτυχιούχος της Σχολής Κοινωνικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μιλά Αγγλικά και Σερβοκροατικά.
Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι για την επιλογή στην παραπάνω θέση δεν λήφθηκε υπόψη το πολυδιαφημισμένο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης» (Νόμος 4369/2016), ούτε έγινε φυσικά προκήρυξη της ανωτέρω θέσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε ποιες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή προσώπων το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης»;

-Γιατί στην περίπτωση της επιλογής του Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών δεν λήφθηκε υπόψη το παραπάνω μητρώο, ούτε έγινε κάποια προκήρυξη για την κάλυψη της ανωτέρω θέσης;

-Ποια είναι τα τυπικά προσόντα του νέου Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ