«Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα»

«Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα» Κύριο

Αρ. πρωτ.:4136/13.03.2017

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2017

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα»

Τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα παρουσιάζεται μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου να διακατέχει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα, από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, μόνο στη Θεσσαλονίκη το μήνα Φεβρουάριο έγιναν 933 συλλήψεις που αφορούσαν κυρίως διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών.
Ο αριθμός των συλληφθέντων θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερος, εάν τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα ήταν στελεχωμένα κατάλληλα από προσωπικά και εφοδιασμένα με όλα τα κατάλληλα μέσα (κυρίως οχήματα), προκειμένου οι αστυνομικοί να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στο έργο τους, αφού είναι καθημερινό φαινόμενο μόλις ένα περιπολικό να καλείται να καλύψει όλο το 24ωρο περιοχές δράσης πολλών χιλιομέτρων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Σε τι ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου τα αστυνομικά τμήματα του Νομού Θεσσαλονίκης να ενισχυθούν με προσωπικό;
-Υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία για την προμήθεια οχημάτων που θα διατεθούν στην Ελληνική Αστυνομία;
-Ποιός είναι ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που μισθοδοτούνται σήμερα από το Υπουργείο; Πόσοι από αυτούς υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία (για θέματα προστασίας του πολίτη), πόσοι στη ΓΑΔΑ και πόσοι στο Νομό Θεσσαλονίκης;