"Νέα Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη οικονομία, νέες επενδύσεις, ανάπτυξη"

Θεσσαλονίκη, 13 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Η αναγκαιότητα μετάβασης της ελληνικής οικονομίας από τη λογική της διανομής στη λογική της παραγωγής βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στο ασφυκτικά γεμάτο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και κα. Ντόρα Μπακογιάννη.
Παρουσιάζοντας το αφήγημα ρεαλισμού της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, χαρακτήρισαν «εθνικά αιτήματα» την επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Για τον αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρο Καράογλου, η Ελλάδα χρειάζεται επιτακτικά τολμηρό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα διαμορφώνει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης.
«Απαιτείται», όπως τόνισε, «υποστήριξη στο επίπεδο της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, υποστήριξη στο επίπεδο της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας, οριζόντια υποστήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και μια νέα Κυβέρνηση που είναι ικανή και θέλει να εφαρμόσει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, πιο ορθολογικό, πιο αναπτυξιακό».
Επίσης χαρακτήρισε «εθνικό ατύχημα» τη διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι «Νέα Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερη οικονομία, νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, ανάπτυξη».
Από την πλευρά της η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλεσε «θέατρο του παραλόγου» το γεγονός ότι επί δυο χρόνια η σημερινή Κυβέρνηση δεν «δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα».
Αναφερόμενη στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως η χώρα βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη θέση» και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων διότι είναι «προϊόν της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης».
«Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει το περιβάλλον που θα επιστρέψει σε κάθε ελληνική επιχείρηση να προσλάβει έναν εργαζόμενο. Η ανεργία δεν θα μειωθεί μόνο από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα μειωθεί και από τις μικρομεσαίες που στηρίζουν την οικονομία» κατέληξε.
Τέλος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην Πρύτανης, κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται μια «παραγωγική ανασυγκρότηση εκ βάθρων».
Όπως εξήγησε: «Η οικονομία μας πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάταξη δυνάμεων και οι επιχειρήσεις μας να στραφούν προς τις διεθνείς αγορές, με την ελπίδα το κράτος να σταματήσει να τους βάζει διαρκώς εμπόδια».
Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης και θέσεις εργασίας» και συνδιοργανώθηκε από τους τομείς Οικονομίας-Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.