Αρνητική μοριοδότηση στους υποψηφίους καθηγητές του ΕΑΠ

Αρνητική μοριοδότηση στους υποψηφίους καθηγητές του ΕΑΠ Κύριο

Θεσσαλονίκη, 8 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 4001

Προς Υπουργό:
-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Αρνητική μοριοδότηση στους υποψηφίους καθηγητές του ΕΑΠ»

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας και η τακτοποίηση ημετέρων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο στόχαστρό τους αυτή τη φορά μπήκε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με την προκήρυξη για μέλη Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) για τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2020 εισάγοντας νέα ήθη και έθιμα στη μοριοδότηση των υποψηφίων εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με την προκήρυξη θα ισχύσει η αρνητική μοριοδότηση υποψηφίων, που έχουν διδάξει παλαιότερα και έχουν προϋπηρεσία στο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Για την πολύτιμη εκπαιδευτική πείρα που έχουν προσκομίσει, λοιπόν, θα τιμωρούνται καθώς θα χάνουν μία μονάδα για κάθε έτος διδασκαλίας. Στον αντίποδα ωστόσο, οι υποψήφιοι που δεν έχουν καμία προϋπηρεσία στη διδασκαλία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα πριμοδοτούνται με 20 μονάδες.
Αντίστοιχη ανησυχία και προβληματισμό δημιουργεί και το κριτήριο διαθεσιμότητας που περιγράφεται με ιδιαίτερα ασαφή τρόπο μέσα στην προκήρυξη, καθώς δεν προσδιορίζεται ένας έγκυρος τρόπος πιστοποίησης της διαθεσιμότητας των υποψηφίων.
Πρόκειται για μία προκήρυξη που εγείρει θέματα αντισυνταγματικότητας, ισονομίας, αξιοκρατίας και ελλοχεύει κινδύνους για μαζικές εκκαθαρίσεις εκπαιδευτικών του ΕΑΠ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την εν λόγω προκήρυξη και να προχωρήσει στη σύνταξη νέας με ακαδημαϊκά κριτήρια ισονομίας και αξιοκρατίας;