«Ανενεργά τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών»

«Ανενεργά τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών» Κύριο

Αρ. πρωτ.:3805/01.03.2017

Θεσσαλονίκη, 1 Μαρτίου 2017

Προς Υπουργό:

Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ανενεργά τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών»

Μεγάλες καθυστερήσεις και αργοπορία παρατηρούνται στη λειτουργία των Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, παρόλο που το αρμόδιο Υπουργείο πραγματοποιεί σήμερα κιόλας την τελετή εγκαινίων των πρώτου γραφείου. Εγκαινιάζει δηλαδή, τα γραφεία δανειοληπτών, τα οποία διεξάγονται χωρίς καν να έχει προχωρήσει η ανάπτυξη των 120 αντίστοιχων κέντρων ενημέρωσης και παροχής βοήθειας. Αιτία αυτής της καθυστέρησης είναι η αργοπορία του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο δεν προέβη στην σχετική διαδικασία, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και να μην μπορούν να μάθουν την πορεία των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανέργους, αγρότες και εργάτες και μέσω αυτών οι κατηγορίες αυτές συμπολιτών μας μπορούν να πληροφορηθούν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και την πορεία αυτών. Η λειτουργία τους προφανώς είναι σημαντική, κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος προχωρά σε εγκαίνια «βιτρίνας» αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Η αργοπορία και οι καθυστερήσεις, που παρατηρούνται μόνο δυσλειτουργίες και προβλήματα προκαλούν. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει, έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία των Γραφείων δανειοληπτών και αν μπει ένα τέλος στην αργοπορία αυτή.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε προτίθενται να λειτουργήσουν τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα οι συμπολίτες μας, που έχουν δανειακές υποχρεώσεις;