«Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

«Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Κύριο

Αρ. πρωτ.:3797/01.03.2017

Θεσσαλονίκη, 1 Μαρτίου 2017

Προς Υπουργό:

Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, καθώς τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται εξαιτίας τις υποστελέχωσης και της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μονίμου προσωπικού και μάλιστα το ίδιο το Υπουργείο δεν περιλαμβάνει καν στις προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι 8 από τις 20 κλίνες ΜΕΘ, μία πτέρυγα ΜΕΘ για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων και χειρουργικές αίθουσες. Ακόμη και η λειτουργία του υπερσύγχρονου μηχανήματος ΡΕΥ/CΤ βρίσκεται στον αέρα με αρκετούς ασθενείς να είναι στην αναμονή και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς της ευρύτερης περιοχής με την πληρότητά του να είναι από τις πιο υψηλές στο ΕΣΥ πανελλαδικά. Ο αναίτιος αποκλεισμός του από προσλήψεις μονίμου προσωπικού δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, προκαλώντας ταλαιπωρία και αγανάκτηση στους ασθενείς αλλά και στους εργαζόμενους, που προσπαθούν να ανταποκριθούν επιμελώς στα καθήκοντά τους. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, δρομολογώντας τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, έτσι ώστε να σταματήσει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» να είναι ένα υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να δρομολογήσει τις αναγκαίες προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του;