Πλήρης υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη

Πλήρης υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Προς Υπουργό:
Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πλήρης υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη»

Σε πλήρη υποβάθμιση οδηγεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από το σχέδιο για την κατάργηση και τη συγχώνευση καταστημάτων και πρακτορείων της ΔΕΗ. Χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καν συζήτηση με τους εργαζομένους της Επιχείρησης το αρμόδιο Υπουργείο με διαδικασίες «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που παραπέμπουν σε άλλες εποχές αποφασίζει το κλείσιμο πρακτορείων της ΔΕΗ, δημιουργώντας προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης διαιρείται σε τρεις περιοχές (Περιοχή Δυτικής Θεσ/νίκης, περιοχή Κεντρικής Θεσ/νίκης, περιοχή Ανατολικής Θεσ/νίκης) για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Ο όγκος των καταναλωτών είναι μεγάλος και οι χρόνοι εξυπηρέτησης επίσης μεγάλοι. Οποιαδήποτε συνένωση, που σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο θα διογκώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα επικρατήσει η εργασιακή ανασφάλεια στους εργαζομένους και θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών αυτών. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σκέψη συγχώνευσης και κατάργησης των πρακτορείων της ΔΕΗ και να προβεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε σκέψη συγχώνευσης και κατάργησης των υπηρεσιών και των πρακτορείων της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη και να καταρτίσει ένα σχέδιο αναβάθμισής τους;