"Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλώς χαμένα, αλλά καταστροφικά"

"Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλώς χαμένα, αλλά καταστροφικά" Κύριο

Συνέντευξη του Θ. Καράογλου στο myportal.gr, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017

Θ. Καράογλου: «Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλώς χαμένα, αλλά καταστροφικά»

1.Για ποιόν λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
«Γιατί πιστεύω ότι η ενασχόληση του πολίτη με την πολιτική, στην ευρεία έννοιά της, είναι υποχρέωση και όχι απλά ένα ακόμα δικαίωμα που μας εκχωρεί το Σύνταγμα. Στη λογική αυτή επέλεξα να βγω μπροστά, με μεράκι και διάθεση, από πολύ μικρή ηλικία, καταθέτοντας δημόσια τις προτάσεις μου από όποια θέση και αν βρέθηκα, δεχόμενος φυσικά κριτική για αυτές. Τι νόημα θα είχε άλλωστε να αναλύω ιδέες ή να προτείνω λύσεις από απόσταση αρνούμενος να συμμετέχω στην υλοποίηση και εφαρμογή τους; Έτσι, η πολιτική μου συνείδηση με ώθησε να γίνω πολίτης της ευθύνης και του καθήκοντος και όχι αμέτοχος παρατηρητής. Βλέπετε δεν πιστεύω στην πολιτική ως επάγγελμα, αλλά στον ενεργό πολίτη που αναλαμβάνει τις ευθύνες του, οραματίζεται, διεκδικεί και στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας. Πιστεύω στη συμμετοχή των πολιτών γιατί, πολύ απλά, είμαι πεπεισμένος ότι καθορίζει το βάθος και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Πιστεύω ότι οι μεγαλύτεροι αγώνες πρέπει να δίνονται μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία. Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, αντίθετα χάθηκαν πολλά. Ιδίως τώρα που ζούμε την εποχή της απαξίωσης των πάντων η αποχή από τα κοινά, δεν είναι η λύση αλλά το ίδιο το πρόβλημα. Όχι μόνο στερεί από τους πολίτες τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους, αλλά τους καθιστά έρμαιο των αποφάσεων που λαμβάνουν άλλοι για αυτούς. Και λάβετε υπόψη και κάτι ακόμη, χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά η Δημοκρατία παύει να ανανεώνεται σε ιδέες και πρόσωπα».

2.Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Ελληνικού κράτους;
«Με τα σημερινά δεδομένα, καθόλου! Και δεν μπορώ να είμαι εξαιτίας της υψηλής ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, της συντριβής της μεσαίας τάξης, της απουσίας κοινωνικού κράτους και της υπονόμευσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι απλώς χαμένα, αλλά καταστροφικά σχεδόν για το σύνολο της κοινωνίας μας. Η ελπίδα που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό έγινε λεπίδα η οποία έκοψε σύριζα κάθε προοπτική και όραμα για το μέλλον από εκατομμύρια συμπατριώτες μας.
Κάπως έτσι, σήμερα, εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η παρούσα Κυβέρνηση κινούνται προς "τη λάθος κατεύθυνση", οι μισοί μισθωτοί στον δημόσιο τομέα αμείβονται με λιγότερα από 800 ευρώ μεικτά το μήνα, σχεδόν δυο στους τέσσερις απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Και μην ξεγελιέστε, δεν φταίει για όλα το ευρώ. Διότι αν έφταιγε, παρόμοια προβλήματα με αυτά της ελληνικής οικονομίας θα έπρεπε να είχαν και άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και πάει λέγοντας. Το δικό μας δομικό πρόβλημα είναι ότι αφενός πάψαμε να παράγουμε και άρα να είμαστε ανταγωνιστικοί και αφετέρου ποινικοποιήσαμε τον κοινωνικό πλούτο ο οποίος πηγάζει από την παραγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων.
Στη Νέα Δημοκρατία τονίζουμε εδώ και χρόνια ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση. Η Ελλάδα χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα διογκωμένο κράτος. Χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, περισσότερη περιστολή δαπανών, περισσότερη αναπτυξιακή προοπτική και περισσότερη αξιοπρέπεια. Χρειάζεται μια συμφωνία αλήθειας, όπως αυτή που καταθέτουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ στους πολίτες, μέσα από την οποία η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της ως ισότιμος εταίρος της Ευρώπης, θα αδράξει τις ευκαιρίες, θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα διαθέτει παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία. Αν αλλάξουμε νοοτροπία τότε, ναι, μπορούμε να αλλάξουμε και τη μοίρα της Ελλάδας».

3.Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
«Ως πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα βρεθώ εκ νέου στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας εκστρατείας εθνικής ανάταξης που έχει ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το οφείλω, πάνω από όλα, στους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μου οι οποίοι με στηρίζουν με την ψήφο τους και με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο. Οι ώρες είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας, ως εκ τούτου η πολιτική μου συνείδηση επιτάσσει να συνεχίσω να αφιερώνομαι απόλυτα σε στόχους, ιδέες και ανθρώπους. Χρειάζεται εγρήγορση, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος πως με αγώνες, πίστη και υπομονή η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσον αφορά στα σχέδιά μου για το μέλλον, δεν είναι άλλα από το να γλιτώσει η χώρα από τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερα».

4.Ποιά είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει;
«"Να είσαι ειλικρινής, να είσαι πάντα ο εαυτός σου". Είναι μια συμβουλή που συνήθιζε να μου δίνει ο πατέρας μου κάθε φορά που άνοιγα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Δεν την ξεχνώ ποτέ, γιατί θεωρώ ότι η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων. Αν χαθούν αυτά τα δυο στοιχεία από τις διαπροσωπικές σχέσεις, τότε δεν υπάρχει και αποδοχή. Αυτήν την αρχή, γιατί θεωρώ ότι η ειλικρίνεια είναι ύψιστη αρετή, προσπαθώ να εμφυσήσω ως γονιός και στα παιδιά μου».

5. Τι θα συμβουλεύατε τους νέους στη χώρα μας;
«Να επενδύσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα γιατί αυτοί είναι το αύριο του Έθνους μας και οι μόνοι που μπορούν να την καθοδηγήσουν σε έναν άλλο δρόμο, διαφορετικό από το σημερινό. Αναγνωρίζω ότι οι νέοι μας είναι απογοητευμένοι εξαιτίας του μαύρου εργασιακού τοπίου και της ανασφάλειας που αυτό γεννά, ωστόσο τους καλώ και τους προτρέπω να δώσουν τη μάχη εντός των τειχών. Να πιστέψουν στη δύναμη της συμμετοχής στα κοινά, να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις στον στίβο της ζωής, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να έχουν τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο στη νέα Ελλάδα που θέλουμε και πρέπει να διαμορφώσουμε. Να δώσουν στην πατρίδα τους την ταυτότητα που της αρμόζει και τόσο πολύ της λείπει τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πως τα όσα αναφέρω δύσκολα θα γίνουν πιστευτά από πολλούς, όμως θα συνεχίσω να τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι η νέα γενιά μπορεί να αλλάξει ριζικά την Ελλάδα, παίρνοντας την στα χέρια της».