ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

 

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 25

Φίλες και φίλοι,


για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας της εξωστρέφειας, που συνέπεσε χρονικά με την ανάληψη της Προεδρίας του συμβουλίου της Ε.Ε. από την πατρίδα μας.

Η συμμετοχή, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΥΜΑΘ, στη συνεδρίαση της θεματικής ομάδας της Κομισιόν για την οικονομία και την ανάπτυξη της Ευρώπης, υπήρξε μια ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή στιγμή στη μακρόχρονη παρουσία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Και αυτό διότι αποτελεί σημαντική επιβράβευση του έργου που επιτελούμε στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, αλλά και ηθική δικαίωση του αδιάκοπου αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί οι Βορειοελλαδίτες να αποκτήσουμε μια οικονομία εξωστρεφή, παραγωγική και με συγκριτικά πλεονεκτήματα, λειτουργώντας ως όχημα ανάπτυξης για το σύνολο της πατρίδας μας.

Πέρα από τον ενεργό ρόλο του ΥΜΑΘ στο παραπάνω cluster meeting, τον περασμένο μήνα παραχωρήσαμε ειδική συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσιάσαμε στο ευρύ κοινό τα άκρως θετικά αποτελέσματα του επενδυτικού νόμου στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ενδεικτικά μονάχα αναφέρω ότι μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου μας υποδέχτηκε, ελέγχει και αξιολογεί 259 επενδυτικές προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Από αυτά τα 106 αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα 60 στη Δυτική Μακεδονία και τα 93 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αμετάθετος στόχος μας είναι η διαδικασία αξιολόγησης όλων των επενδυτικών προτάσεων να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, βοηθώντας με όλες μας τις δυνάμεις στο ξεκίνημα νέων επιχειρήσεων, στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων, αλλά και στη δημιουργία νέων άμεσων θέσεων εργασίας.

Επιπρόσθετα προχωρήσαμε και σε μια σειρά άλλων αναπτυξιακών, κοινωνικών, τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων, όπως είναι για παράδειγμα η συνδιοργάνωση από το Υπουργείο μας και το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου έκθεσης κειμηλίων με θέμα την προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους καθώς και η απονομή τιμητικής διάκρισης στον πολυβραβευμένο θεατρικό σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στα παραρτήματα που ακολουθούν.

Τώρα που σημασία έχουν οι πράξεις και τα χειροπιαστά αποτελέσματα, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ανοίγει την πόρτα στην ανάπτυξη, θέτοντας στέρεες βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας στη Μακεδονία και τη Θράκη, ώστε να ατενίζουμε με αισιοδοξία και σιγουριά το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…


Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Άρθρα

«Διαψεύδοντας τις κασσάνδρες»

 

«Η προεδρία της ελπίδας, της υπομονής και της επίτευξης στόχων»

 

«Τώρα σημασία έχουν οι πράξεις»

 

«Κυκλοφοριακό: Πολυσύνθετο πρόβλημα»

 

«Η Β. Ελλάδα ανοίγει τη πόρτα στην ανάπτυξη»

 

 

Ανασυγκρότηση ΥΜΑΘ

 

Έκθεση ΥΜΑΘ : "Το 40΄έτσι πολεμήσαμε"

Δικτυακή πύλη σημείων ενδιαφέροντος Μακεδονίας-Θράκης

Επικοινωνία με εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


Εγκαίνια έκθεσης κειμηλίων Κυπρίων αγωνιστών στη Λευκωσία Εγκαίνια της 25ης AGROTICA 259 επενδυτικά σχέδια 1,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται το ΥΜΑΘ

Συντονισμός κοινών δράσεων για τη συμμετοχή της Β. Ελλάδος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Συνάντηση με αγρότες της Θεσσαλονίκης

Απονομή τιμητικής διάκρισης στον σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη


 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |