(Άρθρο): "Κυρίαρχοι ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης δυο χρόνια μετά τις εκλογές"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Myportal.gr», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021

«Κυρίαρχοι ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης δυο χρόνια μετά τις εκλογές»

Η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δυο χρόνια μετά την «καθαρή» εκλογική νίκη τον Ιούλιο του 2019, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη δικαίωσε τα όνειρα, τις προσδοκίες, τα «θέλω» και τις αυξημένες απαιτήσεις των συμπατριωτών μας. Απέδειξε πως στην πολιτική υπάρχουν πρόσωπα και κόμματα που τιμούν το λόγο τους και τον κάνουν πράξη!
Έχοντας διανύσει τα μισά του κυβερνητικού δρόμου αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι, πλέον, μια διαφορετική χώρα! Το κράτος δικαίου επέστρεψε, αποκτήσαμε ξανά ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό και ουδείς αμφιβάλλει ότι η πατρίδα μας πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και δεν αρκείται να τις παρακολουθεί.
Βλέπετε, το κυβερνητικό μας σχέδιο ήταν και παραμένει ρεαλιστικό, δίχως αυταπάτες και υπερφίαλα λόγια. Από την πρώτη στιγμή που μας ανατέθηκε η ευθύνη της διακυβέρνησης θέσαμε ως στόχο να αναδείξουμε τη δημιουργική Ελλάδα και το καταφέραμε, αφού στη χώρα υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς μια ψηφιακή «επανάσταση», ενώ η εθνική μας οικονομία βρίσκεται σε διαρκή κύκλο προόδου παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες που προέκυψαν με την επιχείρηση εισβολής στον Έβρο και την εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων, αλλά και την πανδημία που πλήττει την υφήλιο.
Γι' αυτό, από το βράδυ της 7ης Ιουλίου, η Ελλάδα του άκρατου λαϊκισμού και της ανύπαρκτης υπευθυνότητας μπήκε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας δίνοντας τη θέση της στην Ελλάδα της ευθύνης, της προοπτικής, του ρεαλισμού και της χρηστής διοίκησης.
Πάψαμε να είμαστε ο παρίας της Ευρώπης και χάρη στους κυβερνητικούς χειρισμούς αντιμετωπιζόμαστε ξανά ως ισότιμος εταίρος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, όσο και αν αυτό ενοχλεί τις εγχώριες συνιστώσες του χάους.
Κάπως έτσι η επιστροφή στην κανονικότητα συνοδεύεται από τη στροφή του βλέμματος προς το μέλλον, έχοντας φυσικά ως «όπλο» και την αξιοποίηση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία.
Συνοψίζοντας, σε αυτήν τη διετία πετύχαμε πολλά! Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αποτελεί καθήκον απέναντι στους συμπατριώτες μας να τολμήσουμε όλες τις απαραίτητες ρήξεις και ανατροπές ώστε να συνεχίσουμε στον ίδιο μεταρρυθμιστικό δρόμο που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ημέρα.
Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή τη διαδρομή είναι η εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά μια Κυβέρνηση απολαμβάνει τη στήριξη της κοινής γνώμης στο μέσο της θητείας της, διότι όλοι αναγνωρίζουν πως η ΝΔ έφερε στην πατρίδα μας την πολιτική σταθερότητα που τόσο είχαμε ανάγκη. Όλοι αναγνωρίζουν και κατανοούν πως οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις, πως οι μακέτες μετατρέπονται σε έργα και ότι οι εξαγγελίες δεν είναι κενές περιεχομένου.
Ασφαλώς δεν εφησυχάζουμε καθώς έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Άλλωστε η δουλειά δεν μας φόβισε ποτέ! Συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων το οποίο τονώνει την εθνική μας αξιοπρέπεια και εξασφαλίζει μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους.
Στο προσκλητήριο της ευθύνης δηλώσαμε και είμαστε παρόντες. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι στη ΝΔ, αντλούμε δύναμη από την εμπιστοσύνη των πολιτών και προχωρούμε με ορμή προς το μέλλον.