(Άρθρο): "Θεσσαλονίκη, η μεγάλη κερδισμένη της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Politicalbank.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

«Θεσσαλονίκη, η μεγάλη κερδισμένη της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις εθνικές εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα αποδείχθηκε ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη Θεσσαλονίκη, η οποία -δίχως ίχνος υπερβολής- είναι η μεγάλη κερδισμένη από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Μετά από μια δύσκολη πενταετία (2015-2019), στη διάρκεια της οποίας βρέθηκε στο κυβερνητικό περιθώριο και βίωσε την πολιτική απαξίωση, η πόλη μας διάγει μια περίοδο δημιουργικής κινητικότητας.
Μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα και μήνα με τον μήνα αλλάζει εμφανώς προς το καλύτερο και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αρνούνται να την παραδεχθούν μόνο όσοι διακατέχονται από σύνδρομο κομματικής μικρότητας.
Η Θεσσαλονίκη του 2021 εκπέμπει αισιοδοξία, σιγουριά και δυναμισμό, διότι γνωρίζει ότι έχει κερδίσει με την αξία της τον σεβασμό και την προσοχή της Πολιτείας. Έπαψε να είναι ο «φτωχός συγγενής» της Αθήνας, καθώς σταδιακά καλύπτει το χαμένο έδαφος εξελισσόμενη σε αυτό που εξ αρχής προοριζόταν να γίνει λόγω της γεωγραφικής και γεωπολιτικής της θέσης, δηλαδή σημείο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ακόμα θυμάμαι τη φράση του Άλμπερτ Μπουρλά, όταν με επισκέφθηκε στο Διοικητήριο, ότι «η Θεσσαλονίκη κέρδισε με το σπαθί της» την επένδυση της Pfizer. Με 7 λέξεις περιέγραψε την αναπτυξιακή δυναμική που πρέπει να διέπει τη νύμφη του βορρά και ταυτόχρονα ανέπτυξε τον οδικό χάρτη που πρέπει να βασιστούμε προκειμένου πολύ σύντομα η πόλη μας να περάσει στην εποχή «Θεσσαλονίκη 2.0».
Η αρχή έχει γίνει με τα πολλά και σημαντικά έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Έργα τα οποία μέχρι πρότινος ήταν -στην καλύτερη των περιπτώσεων- μακέτες και στη χειρότερη σχέδια και μελέτες που αργούσαν χαρακτηριστικά να ωριμάσουν. Ξεκινώ την απαρίθμησή τους με την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης για τη σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, εξέλιξη που θα καθιερώσει τον ΟΛΘ ως σημαντικό εμπορευματικό κόμβο των Βαλκανίων. Παράλληλα, όμως, έχει και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων, αφού θα αποσυμφορήσει τη δυτική είσοδο της πόλης, θα αποφορτίσει το τοπικό οδικό δίκτυο από την κίνηση βαρέων φορτηγών και αναμφίβολα θα επιφέρει θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
Η σύνδεση του 6ου προβλήτα με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό είναι ένας ακόμη πολύτιμος κρίκος στην αναπτυξιακή αλυσίδα που σχηματίζεται στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν η κατασκευή του νέου αεροδρομίου «Μακεδονία», το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχθεί 10 εκ. επιβάτες ετησίως, ο «απεγκλωβισμός» των εργασιών του Μετρό, η έναρξη του μεγάλου αναπτυξιακού project του «Thess Intec», η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το Fly Over και η ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στα παραπάνω προστίθενται και μια σειρά άλλων δυναμικών παρεμβάσεων όπως η κατασκευή μαρίνας στη Μηχανιώνα, η διάνοιξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά, τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή της Επανομής.
Έργα τα οποία πιστοποιούν τον τίτλο του άρθρου, ότι δηλαδή η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη κερδισμένη της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πόλη μας το είχε ανάγκη, το άξιζε, το χρειαζόταν!