(Άρθρο): "Και με το δίκιο του εργάτη και με το δίκαιο της κοινωνίας"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Protothema.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

«Και με το δίκιο του εργάτη και με το δίκαιο της κοινωνίας»

Η εικόνα από τον Πειραιά όπου για πρώτη φορά κουρασμένοι πολίτες «έσπασαν» μια απεργιακή κινητοποίηση, ορθώνοντας ανάστημα στον συνδικαλιστικό αυταρχισμό που τους κρατούσε αυθαίρετα «δεμένους» στο λιμάνι, είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα αλλάζει.
Η κοινωνία προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα παθογένειες του χθες αφήνοντας πίσω της κάθε λογής μανδαρίνους, εργατοπατέρες παλαιάς κοπής και δήθεν «στρατιώτες του λαϊκού κινήματος» οι οποίοι χρόνια τώρα επιδίδονται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία των πολλών επικαλούμενοι το γνωστό τσιτάτο ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το «δίκιο» δεν είναι «δίκαιο» για το σύνολο της κοινωνίας και προφανώς δεν χαίρει καμίας νομιμοποίησης.
Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι οι νεαροί εργατοπατέρες με τις κόκκινες σημαίες υποχώρησαν άρον-άρον υπό την πίεση των πολιτών. Ήταν μια νίκη της λογικής και μια υπενθύμιση ότι όσο το συνδικαλιστικό κίνημα παραμένει στα χέρια επαγγελματιών εργατοπατέρων τόσο θα ξεπέφτει ηθικά στα μάτια των πολιτών και θα οδηγείται στη σήψη και την παρακμή.
Στο λιμάνι του Πειραιά η συνδικαλιστική αυθαιρεσία και ο τραμπουκισμός των λίγων που πορεύονταν με ιδιοκτησιακές λογικές βρήκαν το δάσκαλό τους από εκείνους που κουράστηκαν να ταλαιπωρούνται από αποτυχημένες πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Η εικόνα του «συνδικαλιστή» που απαιτεί από τη λιμενικό να «προστατεύσει» το «απεργιακό του δικαίωμα» -το οποίο παρεμπιπτόντως κρίθηκε παράνομο από τη Δικαιοσύνη- είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι αυτού του είδους τα «αγωνιστικά τοτέμ» δεν εκπροσωπούν τίποτα και κανέναν.
Και αυτό επιβεβαιώνεται από τη φράση «άντε βρείτε καμιά δουλειά», που απηύθυναν οι ταξιδιώτες στους κατ' επάγγελμα συνδικαλιστές, αλλά και την οργή του νεαρού που τους απομάκρυνε από τον καταπέλτη του πλοίου φωνάζοντας «έχω πέντε χιλιάδες ένσημα ρε...».
Οι παραπάνω εικόνες που στο σκέλος της απεργιακής κινητοποίησης δυσφημούν την Ελλάδα εν μέσω της τουριστικής περιόδου και με δεδομένη την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να αυξήσει την τουριστική ροή, είναι οι τελευταίοι βρυχηθμοί ενός πολιτικού τέρατος που κράτησε την Ελλάδα καθηλωμένη στη μιζέρια, στο περιθώριο και στην άγονη γραμμή της Ευρώπης.
Το εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται να ανατρέψει παρωχημένες λογικές και να σταθεί απέναντι στον κακός εννοούμενο συνδικαλισμό. Στον συνδικαλισμό που γκρεμίζει αντί να οικοδομεί, στον συνδικαλισμό που αποδομεί αντί να συνθέσει.
Με άλλα λόγια φέρνει μια κανονικότητα την οποία ασφαλώς απεχθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μια κανονικότητα όμως που θωρακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, εισαγάγει καινοτόμες προβλέψεις και ισορροπεί ανάμεσα στο δίκαιο της κοινωνίας και στο δίκια των εργαζομένων.
Η Ελλάδα σε μερικές ημέρες θα έχει ένα σύγχρονο εργασιακό κώδικα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών. Με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται ή ακούγονται ανήκουν στο εργοστάσιο παραγωγής fake news της Κουμουνδούρου.