(Άρθρο): "Η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 30 Μαΐου 2021

«Η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον»

Όποιος αρνείται ότι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα η Θεσσαλονίκη αλλάζει εμφανώς προς το καλύτερο, το κάνει διότι διακατέχεται από σύνδρομο κομματικής μικρότητας και σίγουρα δεν διαθέτει το κριτήριο της πολιτικής γενναιότητας να αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη αλήθεια.

Από την πρώτη επίσκεψή του στην πόλη ως Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι ημέρα με την ημέρα και έργο με το έργο οικοδομεί μια στέρεη σχέση εμπιστοσύνης μαζί της. Με δυναμικές παρεμβάσεις την θέτει καθημερινά σε διαδικασία δημιουργικής κινητικότητας και από την «μαύρη» περίοδο της απραξίας και της απαξίωσης την περίοδο 2015-2019, τη βοηθά να «απογειωθεί» μέσω της υλοποίησης σημαντικών έργων που αναβαθμίζουν τις υποδομές της και την επανασυστήνουν ως κυρίαρχη δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Χάρη στις καίριες παρεμβάσεις και την αυξημένη μέριμνα που επιδεικνύει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Θεσσαλονίκη ανακτά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, γιατρεύοντας παράλληλα τις πληγές που προκάλεσε ο εξευτελισμός του 2018. Τότε που οι Θεσσαλονικείς μείναμε άναυδοι από το θράσος του Αλέξη Τσίπρα να εγκαινιάσει έναν... μουσαμά ως σταθμό του Μετρό, αλλά και από την εικόνα των υπουργών του να κάθονται αναπαυτικά στα καθίσματα ενός ακινητοποιημένου βαγονιού παριστάνοντας ότι «απολαμβάνουν» το παρθενικό δρομολόγιο του συρμού του Μετρό.

Οι ίδιοι άνθρωποι που επί πέντε χρόνια εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη στο έλεος του Θεού και εξακολουθούν να βαφτίζουν την πολιτική σκοπιμότητα ως δήθεν «ευαισθησία», σήμερα διεκδικούν λίγα λεπτά δημοσιότητας μιλώντας για «άδειο καλάθι δώρων» του Πρωθυπουργού στην πόλη.

Μόνο που όσο πόλεμο λάσπης και αν εξαπολύουν και όσες «επιθέσεις» με fake news πραγματοποιούν, η αλήθεια είναι μια και δεν αλλάζει! Η Θεσσαλονίκη κάνει (επιτέλους) ένα ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός αφήνοντας πίσω τα χρόνια της μιζέριας και της στασιμότητας.

Το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι έτοιμο να φιλοξενήσει 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, το μεγάλο αναπτυξιακό project του «Thess Intec» προχωρά με γοργούς ρυθμούς, το Μετρό Θεσσαλονίκης πορεύεται με τελικό ορίζοντα το 2023, το λιμάνι της πόλης μας αναβαθμίζεται το Fly Over μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, η ανάπλαση της ΔΕΘ αναζωογονεί την «καρδιά» της Θεσσαλονίκης και την καθιστά πρωταγωνίστρια στις διεθνείς εκθέσεις, το πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» μετεξελίσσεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών, ενώ η Μαρίνα της Μηχανιώνας και η διάνοιξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά είναι άλλοι δυο κρίκοι που προστίθεται στην αλυσίδα των έργων που υλοποιεί στην πόλη μας η Κυβέρνηση των έργων.

Όσον αφορά τους δημαγωγούς του χθες και τους λαϊκιστές του σήμερα που ασκούν μονάχα αντιπολίτευση του τίποτα, τους παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Οι οπαδοί του χάους και της αδράνειας αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η εποχή της λάσπης και της προπαγάνδας έχει τελειώσει.

Τους ζήσαμε, τους μάθαμε και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι και τι πραγματικά πρεσβεύουν. Όσο εκείνοι συνεχίζουν εμμονικά να επενδύουν στην τοξικότητα και τον αρνητισμό, εμείς αλλάζουμε τη Θεσσαλονίκη και της δίνουμε φτερά να πετάξει στη νέα εποχή που ανατέλλει.