(Άρθρο): "Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο Τσίπρας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Πολίτης News» που δημοσιεύτηκε την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

«Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο Τσίπρας...»

Παρακολούθησα πολύ προσεκτικά την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Τι έλεγε, τη «γλώσσα» του σώματος, τον τρόπο με τον οποίο ξεστόμιζε τα «θα». Ακούγοντάς και βλέποντάς τον πείστηκα πως εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο Αλέξης Τσίπρας...

Έχοντας αυτοεγκλωβιστεί στις αυταπάτες που του αρέσει να «καλλιεργεί» εξακολουθεί να πιστεύει ότι «η δύναμη είναι στο παραμύθι», όπως είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Τότε που ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρίστανε το (δήθεν) νέο και εκπροσωπούσε την (υποτιθέμενη) ελπίδα...

Υποστήριξε, λοιπόν, στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα δεδομένου ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Το 2017 προέβλεπε ανάπτυξη 2,7% και τελικά δεν ξεπέρασε το 1,5%. Το 2018 προέβλεψε ανάπτυξη 2,5% και κυμάνθηκε στο 1,9%.

Το δεύτερο ψέμα αφορούσε τις παροχές και την επιθυμία του να φέρει τα «Χριστούγεννα» αμέσως μετά το Πάσχα. Μόνο που ξέχασε να πει ότι στα 4 χρόνια που κυβερνά επέβαλλε νέα μέτρα από περικοπές και φόρους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ επέστρεψε στην κοινωνία μόνο το 1 δισεκατομμύριο από αυτά.

Ψέματα είπε επίσης και για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, όταν τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014 έως σήμερα και το συνολικό ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 223 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα είχε το θράσος να απαριθμήσει ως δικό του επίτευγμα μια σειρά επενδύσεων που «τρέχουν» στη χώρα και τις οποίες, τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πολεμήσει λυσσαλέα ως αντιπολίτευση. Αντίθετα δεν είπε το παραμικρό για εκείνες της Cosco στον ΟΛΠ ή του Ελληνικού οι οποίες έχουν «κολλήσει» εξαιτίας της εμμονικής ιδεοληψίας των κυβερνώντων.

Ακόμα και το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων το διαχειρίζεται θεατρικά! Ενώ το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής είχε ολοκληρωθεί και κατατεθεί από το 2016, το μεθόδευσε με τέτοιον τρόπο ώστε να το βγάλει από το συρτάρι παραμονές των Ευρωεκλογών προκειμένου να το αξιοποιήσει για επικοινωνιακούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Για την ιστορία υπενθυμίζω ότι η τελευταία ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία για τη συγκεκριμένη εθνική προσπάθεια είχε επιδοθεί στο Βερολίνο στις 16 Ιανουαρίου 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Άρα και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρωθυπουργός έκανε ακόμη μια θεαματική «κωλοτούμπα», αφήνοντας στην άκρη τους προεκλογικούς λεονταρισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη Τσίπρα απέδειξε ότι ο... βασιλιάς δεν είναι μόνο «διάτρητος» αλλά γυμνός! Η εποχή του τελειώνει, οι εξελίξεις τον προσπερνούν και από το βράδυ της 26ης Μαΐου μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και ας υποστηρίζει ότι μπορεί να χάνει τις δημοσκοπήσεις αλλά κερδίζει στις εκλογές. Άλλη μια αυταπάτη είναι και θα αποδειχθεί στην κάλπη!