(Άρθρο): "Με την ψήφο μας παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στο περιοδικό «Polis» (τεύχος Απριλίου)

«Με την ψήφο μας παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας»

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι ο πολιτικός πρέπει να συνομιλεί απευθείας με την κοινωνία και όχι να «κρύβεται» στην ασφάλεια του πολιτικού του γραφείου, ξεκίνησα εδώ και ημέρες μια νέα πολιτική δράση με τίτλο «δύναμή μου η φωνή σου».

Μέσω αυτής επισκέπτομαι κάθε γωνιά του νομού μας και συζητώ με τους κατοίκους όλων των χωριών τα θέματα που τους απασχολούν. Αφουγκράζομαι την αγανάκτηση για την ακραία υπερφορολόγηση, την αγωνία για την καθημερινότητα που γίνεται όλο και δυσκολότερη, τον προβληματισμό για την ελλιπή αστυνόμευση που επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας.

Κοινή συνισταμένη όλων των αναφορών είναι η επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί άμεσα ο δείκτης ποιότητας ζωής. Θέλουν, όπως μου λένε, να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Να οραματιστούν καλύτερες ημέρες και να πεισθούν ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που τα παιδιά τους θα προοδεύσουν και θα δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες στον τόπο τους.

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι «θύμα» των προσωπικών επιλογών του σημερινού πρωθυπουργού. Δεν είναι μόνο ότι αναίρεσε κάθε προεκλογική δέσμευση... Το χειρότερο είναι ότι με τις πρακτικές του «ισοπέδωσε» την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Ότι «επένδυσε» στη διαιώνιση του «πελατειακού» κράτους και πως προσπαθεί να «εθίσει» έναν ολόκληρο λαό στο ψέμα, την υποκρισία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Να πειστεί, δηλαδή, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα ότι «ΣΥΡΙΖΑ να'σαι και μη φοβάσαι...»

Αυτή τη λογική «υπηρετεί» η ψηφοθηρική πολιτική των κάθε λογής «επιδομάτων φτώχειας», μέσω των οποίων οι οπαδοί της «ολιγαρκούς αφθονίας» προσπαθούν να μας καταστήσουν άβουλους ψηφοφόρους με «εξαρτημένα» αντανακλαστικά.

Η τακτική που εφαρμόζει το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαφέρει σε τίποτα από το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Μόνο που και στις δυο περιπτώσεις αναφέρονται στα δικά σου χρήματα. Εκείνα που σου στερούν κάθε μήνα λόγω της άδικης υπερφορολόγησης η οποία «στραγγαλίζει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις και από τα οποία -μια φορά το χρόνο- σου επιστρέφουν το 1/10, παριστάνοντας ότι δήθεν εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική. Πως δήθεν νοιάζονται για εσένα και βρίσκονται στο πλευρό σου, προσδοκώντας φυσικά να υφαρπάξουν εκ νέου την ψήφο σου.

Απέναντι στην αριστερή ιδεολογία των μαζών και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η ΝΔ απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όσους πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα από την αδράνεια της τελευταίας τετραετίας.

Με διάθεση, όραμα, θέληση και αποφασιστικότητα να αναστηλώσουμε τη χώρα, απλώνουμε το χέρι και προσκαλούμε όσους θέλουν να αποτελέσουν μέρος της εθνικής προσπάθειας για μια δίκαιη και αναπτυσσόμενη κοινωνία.
Από θέση αρχής καταδικάζουμε τον πολιτικό «κοπαδισμό» του ΣΥΡΙΖΑ. Στεκόμαστε απέναντι στους «αγώνες» χωρίς αντικείμενο που πρεσβεύουν τα στελέχη του και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο πως θα επαναφέρουμε στον τόπο τη χαμένη ασφάλεια και τη χαμένη ευημερία. Για αυτό και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να βρεθεί στην αντιπολίτευση, αποδυναμωμένη πολιτικά και απονομιμοποιημένη ιδεολογικά.

Απέναντι στον «σοσιαλφασισμό» που επιχείρησαν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου, εμείς απαντούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις που βασίζονται στον ρεαλισμό.

Κόντρα στη ΣΥΡΙΖΑϊκή λογική για τον «σκοπό που αγιάζει τα μέσα» προτάσσουμε σκέψεις και ιδέες για μια καλύτερη ζωή, προκειμένου να επαναφέρουμε στους Έλληνες το δικαίωμα να ονειρευτούν και πάλι το αύριο. Ήρθε η ώρα η αλήθεια να νικήσει το ψέμα και εμείς -με την ψήφο μας- να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

Μπορούμε, το αξίζουμε, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που αναμένουν να σταθούμε αντάξιοι των κρίσιμων στιγμών του σήμερα.