Άρθρο: "Προτεραιότητα να αρθούν οι ανισότητες"

Άρθρο: "Προτεραιότητα να αρθούν οι ανισότητες"

Εφημερίδα: Θεσσαλονίκη


Στόχος είναι η οριστική και ριζική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στη δημόσια ζωή

Η κεντρική εντολή που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες στην Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 ήταν να γυρίσει σελίδα στη χώρα, να κλείσει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών και να προχωρήσει τις απαιτούμενες πολιτικές διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνική πολιτική.
Στους 15 μήνες της η κυβέρνηση της ΝΔ με σχέδιο και μεθοδικότητα υλοποιεί το πρόγραμμά της το οποίο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο στο βάθος της τετραετίας και στοχεύει στο να αρθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να εξυγιανθεί η οικονομία, να βελτιωθούν οι συνθήκες καθημερινότητας των πολιτών και να μπει η χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία είναι πολλά και δυσεπίλυτα, προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στον τόπο εδώ και μια εικοσαετία. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκει μια σειρά εμποδίων τα οποία τοποθετούν διάφορα οικονομικά κέντρα, που αφού απέκτησαν δύναμη και γιγαντώθηκαν με σκοτεινούς τρόπους και με την ανοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, σταδιακά μετατράπηκαν σε εξωθεσμικούς πολιτικούς πόλους που αξίωναν όχι μόνο λόγο αλλά ουσιαστικά συνδιοίκηση.
Πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε και από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, ήταν να μπει οριστικό τέλος στην κατάσταση αυτή η οποία απέβαινε εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών, με την οριστική και ριζική αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής στη δημόσια ζωή και της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος διαφάνειας και ισονομίας.
Η νέα διακυβέρνηση απαιτεί πολιτικές γενναίες, πολιτικές οι οποίες δεν θα λογαριάζουν το πολιτικό κόστος και το μικροπολιτικό συμφέρον αλλά μονάχα το συμφέρον των πολιτών. Απαιτεί πολιτικές ρήξεων και τομών, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό και όλα τα βαλτωμένα κοινωνικά ζητήματα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν μπόρεσαν και δεν τόλμησαν να αγγίξουν αλλά αντιθέτως τα μετέθεταν ανεπίλυτα στο μέλλον κλείνοντας τα μάτια και υποθηκεύοντας το αύριο των επόμενων γενιών. Η νέα διακυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και εφαρμόζει έμπρακτα, προχωράει σε αυτές τις πολιτικές παρεμβάσεις έχοντας στο μυαλό μονάχα το πώς θα είναι χρήσιμη για τη χώρα και όχι απλώς αρεστή. Άλλωστε ακόμη και τα μέτρα ή οι αποφάσεις που δημιουργούν βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην ουσία και μακροπρόθεσμα αποβαίνουν σε όφελος τόσο της οικονομίας όσο και των ίδιων των πολιτών.
Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ την Πέμπτη έδωσε το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης ενώ η συμφωνία που συνάφθηκε για τους εργαζομένους του ΟΤΕ για τις εργασιακές σχέσεις δείχνει το δρόμο και αποδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία ήρθε για να νοικοκυρέψει και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας κοιτώντας μόνο μπροστά.
Βέβαια οι ρήξεις και οι τομές στις οποίες θα προχωρήσει η νέα διακυβέρνηση δεν θα γίνουν με αιφνιδιασμό των πολιτών αλλά πάντα με κοινωνικό διάλογο και συναίνεση. Και οι πολίτες που γνωρίζουν την κατάσταση της χώρας, το τι χρειάζεται για να πάμε μπροστά και το πρόγραμμα της ΝΔ, περικλείουν με την εμπιστοσύνη τους και υποστηρίζουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.