Άρθρο: "H κυβερνητική πρόταση για την ανασυγκρότησης περιoχών με βιομηχανική κρίση"

Άρθρο: "H κυβερνητική πρόταση για την ανασυγκρότησης περιoχών με βιομηχανική κρίση"

Άρθρο στην εφημερίδα "Κέρδος"

Τις μέρες αυτές είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Βουλή σχετικά με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τα προγράμματα ανασυγκρότησης περιοχών που αντιμετωπίζουν βιομηχανική κρίση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελέτησα την κατατεθείσα Πρόταση Νόμου από τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η οποία ωστόσο αφήνει αναπάντητα εύλογα ερωτήματα, όπως το πως συνδέονται η Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης Περιοχών με το Δ' ΚΠΣ και με τον αναπτυξιακό νόμο ή που θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι;

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μας προχωρά με σταθερά και υπεύθυνα βήματα, χαράσσοντας μια πολιτική γραμμή που επιφέρει οφέλη μακροπρόθεσμα στην οικονομία, στα έργα υποδομής, στην ανταγωνιστικότητα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Μιας πολιτικής που γνώμονα έχει την προώθηση της γνώσης και της καινοτομίας και απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Η κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στην πράξη η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σεβασμό τόσο στα προβλήματα όσο και στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη έχει αποδώσει καρπούς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2006 η ελληνική οικονομία έχει επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 4.1%, ενώ ο πληθωρισμός έπεσε κάτω από το φυσιολογικό όριο του 3% και η ανεργία για πρώτη φορά το δεύτερο τρίμηνο του 2006 έπεσε κάτω από το 9%.
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μας Κώστα Καραμανλή είναι τα έργα. Έργα που αφορούν και απευθύνονται άμεσα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν αποβιομηχάνιση και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Για αυτόν τον λόγο και το 80% των πόρων του Δ' ΚΠΣ προσανατολίζεται και αφορά την περιφέρεια, τις περιοχές που έχουν πραγματικά ανάγκη και χρειάζονται στήριξη. Επιπλέον ο νέος επενδυτικός νόμος αποσαφηνίζει και ξεκαθαρίζει ένα πολύ σημαντικό σημείο σχετικά με το καθεστώς και τις προϋποθέσεις μεταφοράς των επιχειρήσεων από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η Κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη υπευθυνότητα όχι μόνο την επιχειρηματική ζωή της χώρας, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζουν για την ελληνική οικονομία οι υπηρεσίες και το εμπόριο, καθώς και τις δυνατότητες προόδου και ανάπτυξής τους στο εγγύς μέλλον, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο μία ολοκληρωμένη και σφαιρική στήριξη των παραγόντων που επηρεάζουν και αφορούν την οικονομική ανάπτυξη και στήριξη του τόπου.