(Άρθρο): "Ανασχηματισμός απελπισίας και πανικού"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «The President» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018

«Ανασχηματισμός απελπισίας και πανικού»

Ο ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα μαρτυρά πολιτικό πανικό! Για αυτό και μόλις ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα το περιέγραψα ως «κυβέρνηση απελπισίας».

Πρώτα από όλα δεν εκπέμπει κανένα στίγμα, ούτε προσδίδει κάποια δυναμική. Ανακυκλώνει φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα που δεν εκπροσωπούν κανέναν και κλείνει το μάτι στο εσωκομματικό «μέτωπο» όπου ο πρωθυπουργός πασχίζει να κρατήσει ισορροπίες.

Κατά δεύτερον έχει το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές και όχι στη διακυβέρνηση της χώρας. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν λάβει το ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας της κοινωνίας και προσπαθούν να διαχειριστούν την επερχόμενη ήττα, αναζητώντας τρόπους να μειώσουν τη διαφορά του τελικού αποτελέσματος τη βραδιά των εκλογών.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ανασχηματισμός είναι ομολογία παταγώδους αποτυχίας, ο Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει την τελευταία πολιτική «ζαριά» στην 83η ΔΕΘ.

Θα χρησιμοποιήσει για πολλοστή φορά το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ως «προεκλογικό μπαλκόνι» από το οποίο θα πλάσει μια πρόσκαιρη και παραπλανητική εικόνα. Πλέον, όμως, οι Θεσσαλονικείς και οι Έλληνες γενικότερα γνωρίζουμε ότι τα λεγόμενά του είναι ισάξια του μηδενός.

Άλλωστε και τι δεν έχει τάξει από τη Θεσσαλονίκη τα χρόνια που σχεδίαζε την έφοδο προς την εξουσία...
Οι υποσχέσεις του για μείωση της φορολογίας μετεξελίχθηκαν σε μείωση του αφορολόγητου, με αποτέλεσμα την απώλεια ενός επιπλέον μισθού για χιλιάδες εργαζόμενους από 1ης Ιανουαρίου 2020.
Η δέσμευσή του για κατώτατο μισθό 751 ευρώ εξαϋλώθηκε από την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης και τους «φτωχούς» εργαζόμενους των 340 ευρώ.
Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά αποτελεί βασικό εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης. Η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ καθώς ο πρωθυπουργός δέσμευσε τη χώρα σε βαριά λιτότητα μέχρι το 2060, ενώ οι συντάξεις θα μειωθούν και άλλο από την πρωτοχρονιά του 2019.

Όσον αφορά στο περίφημο «σκίσιμο των μνημονίων» υπέγραψε άλλα δύο, με το τρίτο να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου και τη χώρα να έχει εισέλθει σε ένα -άτυπο- τέταρτο με σκληρή υπερφορολόγηση και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Όλα τους ήταν «κούφια λόγια» που τα παρέσυρε ο Βαρδάρης.

Για αυτό φέτος του προτείνω να πρωτοτυπήσει! Να αφήσει στην άκρη τις ανέφικτες εξαγγελίες και να μιλήσει επιτέλους τη γλώσσα της αλήθειας. Να πάψει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Να ζητήσει συγγνώμη για τα πολλά και τερατώδη ψέματα που ξεστόμισε από το 2012 μέχρι σήμερα και να εγκαταλείψει την εμφυλιοπολεμική ρητορική που χρησιμοποιεί κάθε φορά που βρίσκεται πολιτικά «στριμωγμένος».

Όχι άλλα ψέματα και ψηφοθηρικά «θα» στη ΔΕΘ κ. Τσίπρα! Μόνο αλήθειες... Ακόμη και όσες είναι δυσάρεστες. Εκείνες που δεν «χαϊδεύουν αυτιά» αλλά αποτυπώνουν με ειλικρίνεια την εικόνα της πατρίδας και της οικονομίας μας, χωρίς να ωραιοποιούν πράγματα και καταστάσεις.