(Άρθρο): "Οι 'κηπουροί' του Παπανδρέου έγιναν 'σταυλίτες' του Τσίπρα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης», που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018

«Οι "κηπουροί" του Παπανδρέου έγιναν "σταυλίτες" του Τσίπρα»

Στην πολιτική υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που κάνουν... καριέρα ως οι «χρήσιμοι ηλίθιοι». Πρόκειται για τους λεγόμενους «αχθοφόρους» της εξουσίας, μοναδική έννοια των οποίων είναι να... πιάσουν στασίδι δίπλα στα κέντρα των αποφάσεων ώστε να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και μέχρι πρότινος «κηπουροί» του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι από πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του την τριετία 2009-2012, μεταλλάχτηκαν τον Ιανουάριο του 2015 σε «σταυλίτες» του Αλέξη Τσίπρα.

Τα παραδείγματα πολλά...
Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος από πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και δεν είναι ο μόνος... Θυμηθείτε τη Θεοδώρα Τζάκρη, τον Μάρκο Μπόλαρη, τον Νίκο Τόσκα, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Λούκα Κατσέλη και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία προοριζόταν για τη θέση διοικητή του ΕΦΚΑ.

Όλοι τους «μετακόμισαν» από τη Χαριλάου Τρικούπη στην Κουμουνδούρου μόλις είδαν ότι το κύμα της ιστορίας αλλάζει κατεύθυνση, μεταφέροντας στην κυβερνώσα Αριστερά το know how της διακυβέρνησης, αλλά και την εμπειρία τους σε κρατικά αξιώματα...

Τα ονόματα που ανέφερα παραπάνω δεν είναι τα μόνα... Στον προθάλαμο του Μεγάρου Μαξίμου περιμένουν πολλοί ακόμα «πολιτικοί πρόσφυγες» από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, πρόθυμοι να... προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη σημερινή συγκυβέρνηση.

Πρώτος και καλύτερος ο «αρχικηπουρός» Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος πρόσφατα τάχθηκε ανοικτά υπέρ της συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το δίλημμα «με τη συντηρητική ή με την προοδευτική παράταξη» που έθεσε στη Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή του τον περασμένο Απρίλιο, ήταν ενδεικτική των προθέσεών του.

Στην ίδια γραμμή και ο άλλοτε ισχυρός υπουργός Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης, ο οποίος είναι διορισμένος σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα συμμετείχε στην επιτροπή που συνέταξε την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Από κοντά και ο Γιάννης Πανάρετος, εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας τη διετία 2009-2011, είχε συμβουλεύσει το μακρινό 2013 τον Αλέξη Τσίπρα πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει προοδευτικά πρέπει να πείσει για τις προθέσεις του τους Παπανδρεϊκούς και όχι να φλερτάρει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Όλοι τους συντηρούνται στο «θερμοκήπιο» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να μείνουν στην επιφάνεια της πολιτικής επικαιρότητας. Και κάπως έτσι συνθέτουν όλοι μαζί μια ετερόκλητη «παρέα» στελεχών η οποία διαχειρίζεται την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ως προσωπικό λάφυρο.

Ωστόσο, παρασυρόμενοι από την παραζάλη της εξουσίας, ξεχνούν κάτι ωστόσο κάτι πολύ σημαντικό... Ότι οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» είναι «αναλώσιμοι» και ως συνήθως έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης!