(Άρθρο): "Οι 'κηπουροί' του ΓΑΠ ως 'χρήσιμοι ηλίθιοι' του Τσίπρα"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στο «Thepresident.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018

«Οι "κηπουροί" του ΓΑΠ ως "χρήσιμοι ηλίθιοι" του Τσίπρα»

Καθρέφτης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι λεγόμενοι «χρήσιμοι ηλίθιοι»! Τα πολιτικά στελέχη δηλαδή που επέλεξαν συνειδητά να λειτουργούν ως ορντινάτσες του Αλέξη Τσίπρα, τώρα που κάνει στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα να πιάσουν «στασίδι» δίπλα στα κέντρα των αποφάσεων.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «βαστάζων» της εξουσίας είναι οι «κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου». Μόλις διαπίστωσαν ότι το κύμα της ιστορίας αλλάζει φορά, μεταπήδησαν στην τοξική Αριστερά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ «προσφέροντας» την εμπειρία τους σε κρατικά αξιώματα με αντάλλαγμα μια υπουργική καρέκλα.

Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Κοτζιάς!
Από σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, αναλαμβάνοντας «εργολαβία» την... επίλυση κρίσιμων εθνικών ζητημάτων όπως το Σκοπιανό και το Αλβανικό. Και όλοι γνωρίζουμε πως τα χειρίστηκε και τι «συμφωνίες» πέτυχε, ιδίως στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Από κοντά οι Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Λούκα Κατσέλη, Νίκος Τόσκας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την τελευταία να προοριζόταν μέχρι πρότινος για τη θέση διοικητή του ΕΦΚΑ.

Και δεν είναι οι μόνοι, μιας και ο προθάλαμος του Μεγάρου Μαξίμου είναι γεμάτος με «πολιτικούς πρόσφυγες» από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου που είναι διατεθειμένοι να λειτουργήσουν -αν χρειαστεί- ως «χρυσές εφεδρείες».

Δείτε τον «αρχικηπουρό» Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος με συνεχείς του δηλώσεις επιχειρεί να σπρώξει το Κίνημα Αλλαγής στην... αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για τη συνδιαμόρφωση κοινών πρωτοβουλιών με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ενδεικτικό των προθέσεών του το δίλημμα που έθεσε στη Φώφη Γεννηματά, μέσω συνέντευξής του, πως θα πρέπει να επιλέξει αν θα πορευτεί «με τη συντηρητική ή με την προοδευτική παράταξη»...

Και δεν είναι ο μόνος. Ο άλλοτε ισχυρός υπουργός Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου, Χάρης Παμπούκης, εδώ και έναν χρόνο είναι διορισμένος σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Συμμετείχε μάλιστα στην επιτροπή που συνέταξε την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Γιάννης Πανάρετος, εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας τη διετία 2009-2011, ο οποίος είχε συμβουλεύσει το μακρινό 2013 τον Αλέξη Τσίπρα πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει προοδευτικά πρέπει να πείσει για τις προθέσεις του τους Παπανδρεϊκούς και όχι να φλερτάρει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα ονόματα... Δεν θα το κάνω. Θα ήθελα, ωστόσο, να υπενθυμίσω σε όλους τους παραπάνω ότι ο ρόλος του «χρήσιμου ηλίθιου» ανήκει συνήθως στους κομπάρσους της ιστορίας. Για αυτό και τώρα που η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου καταρρέει με κρότο, λόγω της μαζικής αντίδρασης της κοινωνίας μας, ας γνωρίζουν ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που από «πολύτιμοι συνεργάτες» θα εξελιχθούν σε «παθητικά» για τη χώρα.