Άρθρο: «Η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει με πράξεις ότι έλαβε το μήνυμα»

Άρθρο: «Η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει με πράξεις ότι έλαβε το μήνυμα»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Ισοτιμία»

 

 

Χρέος της ηγεσίας και του συνόλου των κυβερνητικών, κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών είναι άμεσα να αναλύσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να στείλουμε μέσα από τις αλλαγές στην πολιτική, τις νοοτροπίες και τα πρόσωπα, το μήνυμα στην κοινωνία πως λάβαμε υπόψη μας σοβαρά το δικό τους εκλογικό μήνυμα.

Για να γίνει αυτό, όμως, οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στο να μην ανοίξει ούτε να συντηρηθεί κύκλος εσωστρέφειας με ανεδαφικές προτάσεις για συνεργασία με άλλα κόμματα ή απειλές για παραιτήσεις όταν δεν ακολουθείται η πολιτική που εμείς κρίνουμε καταλληλότερη.

Στη δύσκολη αυτή πολιτική συγκυρία για τη ΝΔ οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να ακούσουμε τους πολίτες, να σεβαστούμε τους αγώνες και τις αγωνίες της βάσης και να επικεντρώσουμε την πολιτική μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Έχοντας ξεκαθαρισμένο ότι η πολιτική πορεία της ΝΔ είναι αυτόνομη και ότι ο πολιτικός μας λόγος απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, αλλά και ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πολιτικά και συνταγματικά, μας διασφαλίζει σταθερότητα και δύναμη για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, οφείλουμε να είμαστε εξωστρεφείς και να διορθώσουμε άμεσα την πορεία μας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει για την κυβέρνηση και τη ΝΔ μια νέα αρχή. Μια ευκαιρία για την τρίτη εκλογική μας νίκη και κυβερνητική θητεία. Αρκεί να υλοποιήσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις σε οικονομία, υγεία, παιδεία και κράτος, να δείξουμε με πράξεις ότι λάβαμε το μήνυμα.

Κατά τη γνώμη μου  πρέπει να γίνουν αλλαγές στη κυβέρνηση, στην κρατική μηχανή, αλλά και στον κομματικό μηχανισμό. Και εκτιμώ ότι είναι θέμα χρόνου να γίνουν. Αν οι αλλαγές περιοριστούν σε επίπεδο εντυπώσεων, τότε είναι ζήτημα πολύ λίγων ημερών να ξεχαστούν. Θεωρώ ότι οι αλλαγές αυτές που θα γίνουν, πρέπει να γίνουν όχι απλώς σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και σε επίπεδο ουσίας.

Χρειάζονται, όμως, και αλλαγές σε συμπεριφορές που ενοχλούν τους πολίτες. Ειδικά ορισμένων διορισμένων που προκαλούν με τις υπέρογκες αμοιβές τους και τις αλαζονικές συμπεριφορές. Αυτοί πρέπει να αποβληθούν από την κυβέρνηση, καθώς κινούνται σε αναντιστοιχία με τις αρχές και αξίες που όλοι υπηρετούμε. Οι αλαζονικοί, τα golden boys και οι μη αποτελεσματικοί είναι πλέον σε όλους μας γνωστοί. Ήρθε η ώρα να απομακρυνθούν.

Μετά τις ευρωεκλογές οφείλουμε να προχωρήσουμε δίχως βάρη και με αποφασιστικότητα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στήριξης των πολιτών. Η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι η δύναμη της ευθύνης κάτι που είναι το μεγάλο πλεονέκτημά της στο να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών.