Άρθρο: «Ένας διαφορετικός σχολιασμός της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας»

Άρθρο: «Ένας διαφορετικός σχολιασμός της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Καρφίτσα"

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τρέχουσα  πολιτική  επικαιρότητα.  Μετά τις επισκέψεις του «γιατρού» Στρος Καν και του ποδοσφαιριστή  «Όλι Ρεν», οι οποίοι «ήλθαν, είδαν και απήλθαν», προσπαθώντας ματαίως να στηρίξουν την Κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» κυρίου Παπανδρέου, ακολούθησε το περίφημο Πολυνομοσχέδιο.

Τρία σε ένα, η αλλιώς ο ευτελισμός της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας με συνοπτικές διαδικασίες, με διαδικασίες τύπου «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε». Μέσα σε λίγες μόνον ώρες,  αυξήθηκε το ΦΠΑ, έγινε προσπάθεια να διαγραφούν 24 δις € από τα περίφημα 31 δις € ληξιπρόθεσμα βεβαιωμένα χρέη προς  το Δημόσιο -από το γνωστό σλόγκαν  «λεφτά υπάρχουν»-, ξεθεμελιώθηκαν εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα εν μια νυκτί, μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές εργαζομένων, όχι μόνο στο Δημόσιο τομέα -κάτι που άλλωστε είναι δικαίωμα του εργοδότη, δηλαδή του κράτους- αλλά ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κατεπείγουσα «Κοινοβουλευτική» διαδικασία έκλεισε με μια ακόμη απώλεια για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (βλέπε διαγραφή Βαγγέλη Παπαχρήστου) και έπεται συνέχεια. Βέβαια μεσούσης  της αντιδημοκρατικής «κοινοβουλευτικής» διαδικασίας, έκρινε ο κύριος Παπανδρέου, ότι είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία για να ζητήσει τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, εκβιάζοντας στην ουσία την έγκριση και τη συνενοχή τους, κάτι που βέβαια  δεν ήταν δυνατόν να γίνει και φυσικά δεν έγινε.

 Ακολουθεί H συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2011, ενός σκληρού, αντιλαϊκού Προϋπολογισμού, ενός Προϋπολογισμού εικονικής πραγματικότητας, που εύχεται η Κυβέρνηση να εξελιχθούν όπως ελπίζει τα πράγματα, για να μην αναγκασθεί να τον αναθεωρήσει πριν καν ξεκινήσει η υλοποίηση του.

Όλος ο Ελληνικό λαός πλέον έχει καταλάβει ότι η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι αδιέξοδη, οδηγεί μόνον σε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερα λουκέτα στην αγορά.  Όλοι οι πολίτες το έχουν καταλάβει, πλην δυστυχώς της Κυβέρνησής μας και του κυρίου Παπανδρέου, του Πρωθυπουργού της χώρας του «λεφτά υπάρχουν». Ας ελπίσουμε να το καταλάβει το συντομότερο δυνατόν, πριν να είναι πολύ αργά για την Ελληνική Οικονομία.

Οι προτάσεις για την έξοδο από την τεράστια οικονομική κρίση υπάρχουν, έχουν κατατεθεί  έγκαιρα από τη  Νέα Δημοκρατία, δίνουν μία διέξοδο ελπίδας και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας στους Έλληνες πολίτες και δεν μένει παρά να ξεπεράσει τους ανόητους εγωισμούς ή τις δογματικές της αγκυλώσεις η Κυβέρνηση, για να τους υλοποιήσει, για το καλό της χώρας, για το καλό των Ελλήνων πολιτών.