Άρθρο: Οι Έλληνες πολίτες απορρίπτουν τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς.

Άρθρο: Οι Έλληνες πολίτες απορρίπτουν τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς.

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αυριανή της Κυριακής»

Στις 7 Νοεμβρίου οι Έλληνες πολίτες έστειλαν το πιο σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Το μήνυμα αυτό θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, τα οποία θα είναι μια ηχηρή αποδοκιμασία εναντίον της πολιτικής, που ακολουθεί η  Κυβέρνηση του Μνημονίου.

Ο Ελληνικός λαός καταδικάζει την πολιτική του Μνημονίου, αποδοκιμάζει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητά, με την πρόσφατη ψήφο του, αλλαγή πολιτικής. Επιθυμεί την αλλαγή σελίδας, απαιτεί ένα νέο μείγμα πολιτικής και ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο πρώτος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών κατέδειξε τη δυναμική που απέκτησε η Νέα Δημοκρατία, κατέδειξε ότι οι Έλληνες πολίτες απορρίπτουν τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς και επιλέγουν τη διέξοδο, την ελπίδα και τον δρόμο ανάπτυξης που παρουσίασε το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας, ο Αντώνης Σαμαράς.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να λάβει αυτό που ζητούσε επανειλημμένως από τον Ελληνικό λαό, τη «λευκή επιταγή» για να προχωρήσει σε νέα σκληρότερα μέτρα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Η άνοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις περισσότερες Περιφέρειες και στους περισσότερους Δήμους της χώρας, δίνει ένα σαφές προβάδισμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία και στέλνει ξεκάθαρο  μήνυμα  αλλαγής πολιτικής, που επιθυμούν οι πολίτες. Φανερώνει ότι υπάρχει πλέον σταδιακή μεταστροφή του λαού από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτυγχάνει με την πολιτική του σε αρκετούς τομείς, προς τη Νέα Δημοκρατία. Η συγκριτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύεται τόσο στους Δήμους, όσο και στις νομαρχίες (σημερινές Περιφέρειες), όπου η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει την πλειοψηφία σε 31 νομαρχίες, έναντι 6, που είχε στις εθνικές εκλογές του 2009. Το χαρακτηριστικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε διάστημα 13 μηνών, περίοδο κατά την οποία το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ φανέρωσε τον αληθινό του εαυτό.

Ο δεύτερος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών σηματοδοτεί μια νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα δοθεί με την επιλογή που θα κληθούν να κάνουν οι πολίτες στις κάλπες. Το ξεκίνημα αυτό θα είναι ελπιδοφόρο και θα καταδικάζει την σκληρή και ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται στο προσεχές διάστημα να λάβει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν η ανακοίνωση των μέτρων αυτών να γίνει μετά τη διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών, για μικροκομματικές σκοπιμότητες, έτσι ώστε να μην καταρρεύσουν τα ποσοστά της. Άλλωστε δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών και ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε την αναγκαιότητα λήψης  πρόσθετων μέτρων λιτότητας, λόγω της μεγάλης ύφεσης και της υστέρησης των εσόδων.

Η απόκρυψη αυτών των προθέσεων από την Κυβέρνηση, είναι επιζήμια για την πορεία της χώρας και της οικονομίας και πυροδοτεί το κλίμα, που έχει δημιουργήσει η ήδη ασκούμενη, από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πολιτική.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τη λήψη νέων, ακόμη πιο επώδυνων, μέτρων, αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο, έτσι ώστε να προσέλθουν οι πολίτες στον β΄ γύρο των εκλογών και να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους την πολιτική της Κυβέρνησης. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας εξαιτίας των παραλείψεων και των εγκληματικών λαθών της Κυβέρνησης, αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των εκλογών, από τα  οποία η Νέα Δημοκρατία βγαίνει περισσότερο ενισχυμένη.

Η εκμηδένιση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο τη στροφή των Ελλήνων πολιτών και την έντονη επιθυμία τους για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, χωρίς μειώσεις μισθών, χωρίς περικοπές των συντάξεων, χωρίς ανεργία, χωρίς ανισότητες. Σε αυτό το μοντέλο πιστεύουμε, αυτό το μείγμα πολιτικής έχουμε ήδη παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό και αυτή τη φιλοσοφία θα κληθούμε να μετουσιώσουμε σε έργο ως αυριανή Κυβέρνηση.

Το δίλημμα, λοιπόν, που καλούνται να επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες είναι σαφές. Θα επιλέξουν την κυβερνητική ανικανότητα, την παραπλάνηση και την εξαπάτηση ή μια νέα εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης που εκφράζεται υπεύθυνα και τεκμηριωμένα από τη Νέα Δημοκρατία; Το διακύβευμα των εκλογών είναι σημαντικό και το αποτέλεσμα αυτών θα κρίνει, όχι μόνο το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, αλλά την πορεία ολόκληρης της χώρας. Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα δεινά και βάσανα από την Κυβέρνηση, για αυτό το λόγο η ψήφος του σίγουρα θα είναι ψήφος καταδίκης των πολιτικών που ακολουθεί η Κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ.