Άρθρο: «Όχι στη στοχοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Άρθρο: «Όχι στη στοχοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου, Βουλευτή ΝΔ Β' Περ. Θεσσαλονίκης, Αναπληρωτή Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας στο περιοδικό Βιοτεχνικός Κόσμος

 

Η Νέα Δημοκρατία περιέγραψε προεκλογικά  με πλήρη σαφήνεια και ειλικρίνεια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά είχε και το πολιτικό θάρρος να μιλήσει και για την ανάγκη λήψης δύσκολων μέτρων. Για αυτό άλλωστε και από τη σημερινή θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαμε πως θα επιδείξουμε υπεύθυνη στάση και θα στηρίξουμε τις σωστές και αναγκαίες αποφάσεις της κυβέρνησης. Τι βλέπουμε όμως έως σήμερα από το οικονομικό επιτελείο; Αφού το ΠΑΣΟΚ αντιλήφθηκε και αναγνώρισε την παγκόσμια κρίση μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, επί 4 μήνες όντας στην Κυβέρνηση, δυστυχώς  έχασε πολύτιμο χρόνο αναλώνοντας τις πολιτικές του δυνάμεις στο να χρεώσει με κινδυνολογίες την κακή κατάσταση της οικονομίας στην προηγούμενη κυβέρνηση και να κερδίσει χρόνο για να κρύψει την απουσία προγράμματος. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε προεκλογικά πως έχει σχέδιο, πως έχει πρόγραμμα 100 ημερών, πως ο πρωθυπουργός θα κάνει απευθείας διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες  και θα κερδίσει μάχες στην Ε.Ε., πως λεφτά υπάρχουν και πως δεν θα υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις.
Όμως γρήγορα  όλες οι προεκλογικές του εξαγγελίες διαψεύστηκαν και τελικά είδαμε μείωση μισθών για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, πάγωμα όλων αδιακρίτως των συντάξεων, νέους φόρους, επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η Νέα Δημοκρατία είπε σε ορισμένα μέτρα "ναι", αλλά δεν μπορεί να δεχθεί αδιακρίτως μείωση μισθών, πάγωμα των συντάξεων ακόμη και των πολύ χαμηλών, δεν μπορεί να δεχθεί αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που θα φέρει αλυσιδωτές επιβαρύνσεις σε μεταφορές και βασικά προϊόντα και επιβαρύνουν έχοντες και μη έχοντες. Η ΝΔ ζητάει να στηριχθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και να ληφθούν παράλληλα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Διότι η μείωση των μισθών, το πάγωμα των συντάξεων, η αύξηση του πληθωρισμού και των φόρων, θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την πορεία ύφεσης και το πάγωμα της αγοράς.