(Άρθρο): "Το 11ο συνέδριο ως γέφυρα για το αύριο της Ν.Δ."

Άρθρο Θ. Καράογλου στο "Parapolitika.gr", που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Το 11ο συνέδριο ως γέφυρα για το αύριο της Ν.Δ.»

Έχοντας υπηρετήσει τη Νέα Δημοκρατία σε όλες τις βαθμίδες της (ΜΑ.ΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΟΝΝΕΔ, Πρόεδρος Κοινότητας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Βουλευτής και Υπουργός) και παρακολουθήσει από το 1974 όλα τα συνέδρια που έχουν διεξαχθεί, γνωρίζω πως κάθε παρόμοια διαδικασία σηματοδοτεί ένα ποιοτικό πολιτικό άλμα προς τα εμπρός.

Μας βοηθά να ξύσουμε τις... σκουριές του παρελθόντος, να αναδομήσουμε το σήμερα, μα και να επιβεβαιώσουμε ότι η φλόγα παραμένει άσβεστη στον πυρσό, συμβολίζοντας το παρελθόν μας, φωτίζοντας το μέλλον μας. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές.

Στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, λοιπόν, δεν αμφισβητείται η προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην ιδρυτική της διακήρυξη. Η ιδεολογική μας ταυτότητα είναι γραμμένη σε μάρμαρο και υπηρετεί απαρέγκλιτα τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, όπως τον προσδιόρισε και οριοθέτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Μάιο του 1979, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό του σήμερα.

Υπό αυτήν την έννοια η κατευθυντήρια γραμμή που ανέφερα μερικές σειρές παραπάνω δεν μας δείχνει το δρόμο για να... επιστρέψουμε κάπου. Δεν το έχουμε ανάγκη, άλλωστε, διότι πολύ απλά ιδεολογική μας ταυτότητά δεν είναι η μνήμη, αλλά λειτουργεί ως πυξίδα για το πώς πρέπει να κυβερνήσουμε την Ελλάδα.

«Ριζοσπαστικός-κοινωνικός» επειδή δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως «γρανάζια» μιας μηχανής και «φιλελευθερισμός» γιατί επιδιώκουμε την απελευθέρωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Αυτές είναι διαχρονικά οι βασικές συντεταγμένες της Νέας Δημοκρατίας, ως παράταξη ταγμένη ψυχή και σώμα στην υπηρεσία της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του έθνους και του λαού.

Δεν είμαστε μια «κοινοπραξία» προσώπων, αλλά μια συντεταγμένη ομάδα με ξεκάθαρη ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα που ξέρει μονάχα να ενώνει.

Δεν είμαστε συνονθύλευμα συνιστωσών, μα ένα κόμμα που βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

Βλέπετε, η Νέα Δημοκρατία δεν περιορίζεται στα δεξιά ή στο κέντρο. Εκφράζει όλους τους Έλληνες, δρώντας πάντα στη διαμόρφωση της ιστορίας.

Στο 11ο συνέδριο λοιπόν δεν επανακαθορίζουμε το ποιοι είμαστε, αλλά θα συνδιαμορφώσουμε και θα επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών μας θέσεων.

Θα παρουσιάσουμε, με λίγα λόγια, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, θέλουμε και μας αξίζει να ζούμε. Την Ελλάδα της προόδου, της προκοπής, της δημιουργικότητας, των εξαγωγών, της σκέψης, της λογικής, της αριστείας, της παραγωγής. Την Ελλάδα χωρίς αυταπάτες, πολιτικούς κουτσαβακισμούς ή δήθεν «περήφανες» διαπραγματεύσεις που κοστίζουν ακριβά σε μια καθημαγμένη κοινωνία.

Με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών με γνώσεις, εμπειρία και διάθεση προσφοράς, θα ακούσουμε τις αγωνίες του κόσμου. Θα συζητήσουμε όλα τα σοβαρά θέματα και θα αναπτύξουμε στην κάθε του λεπτομέρεια το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε όλους τους τομείς.

Γιατί για εμάς προέχει ο άνθρωπος. Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, εκείνος που βιώνει την εγκληματικότητα, εκείνος που δοκιμάζεται από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία, ο «πιστός στρατιώτης», ο «δυσαρεστημένος ψηφοφόρος», ο αναποφάσιστος.

Προέχει η λεγόμενη «μεσαία τάξη» της οποίας υπήρξαμε εκφραστής και συμπαραστάτης για δεκαετίες. Και παρά το γεγονός ότι απομακρυνθήκαμε από αυτήν στα χρόνια της κρίσης, οφείλουμε να την πλησιάσουμε ξανά και να την πείσουμε ότι διαθέτουμε αποτελεσματικό και ειλικρινές σχέδιο να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο.

Προέχει η Ελλάδα και όχι το κόμμα!

Ιστορικό μας χρέος είναι να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία. Πατριωτικό μας καθήκον να εγγυηθούμε την εθνική ανασυγκρότηση. Διαχρονική αποστολή να αμβλύνουμε την πόλωση.

Σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική μας δικαίωση έρχεται από την αναγνώριση της χρησιμότητας των πολιτικών που εφαρμόσαμε κάθε φορά που κρατήσαμε στα χέρια μας το τιμόνι της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένουμε ο μόνος σταθερός πόλος εξουσίας από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης.

Φυσικά και κάναμε λάθη. Πολλά μάλιστα. Υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Όμως εάν θέλουμε να δούμε το μέλλον με καθαρή σκέψη, έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αγαπήσει τον εαυτό της και να σεβαστεί την ιστορία της.

Φτάνει με το αυτομαστίγωμα το οποίο εκτός από τραυματικό είναι και ψυχοφθόρο, δεδομένου ότι η Αριστερά επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες μας τις δικές της αμαρτίες της Μεταπολίτευσης.

Φτάνει με την ηττοπάθεια που έχει φωλιάσει στις ψυχές μας απέναντι στους ινστρούκτορες της Αριστεράς.

Φτάνει με τον πολιτικό ορθολογισμό που μας αυτολογοκρίνει για να μην θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις τα οποία αν και έχουν κριθεί από την ιστορία, εν τούτοις συγκεκριμένοι κύκλοι τα έχουν καθαγιάσει και επιβάλλει.

Φτάνει με τον μηδενισμό της δικής μας προσφοράς στην πατρίδα.

Ας τιμήσουμε και ας υποστηρίξουμε σθεναρά το παρελθόν μας. Γιατί αν δεν σεβαστούμε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι την ιστορία μας, τότε πως θα αφυπνίσουμε και θα ενεργοποιήσουμε τον δικό μας κόσμο;
Πως θα διεκδικήσουμε τη θετική ψήφο του εκλογικού σώματος; Πως θα αποβάλλουμε από πάνω μας την ταμπέλα του «αναγκαίου κακού» που κάποιοι μας έχουν ήδη... κολλήσει, θέλοντας να καταδείξουν ότι η δική μας διακυβέρνηση θα είναι μια δεξιά παρένθεση;

Δικό μας ιστορικό όραμα και εθνική επιλογή η ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δική μας η διαμόρφωση πολιτικών συνθηκών που έβαλαν τέλος στα κατάλοιπα του εθνικού διχασμού, δικό μας επίτευγμα και η μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μια ευημερούσα χώρα.

Να είστε σίγουροι πως, πολύ σύντομα, δικό μας επίτευγμα θα είναι και η πραγματική έξοδος της Ελλάδας από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.