Άρθρο: «Βαδίζοντας στα τυφλά, συνεχίζει χωρίς σχέδιο η Κυβέρνηση»

Άρθρο: «Βαδίζοντας στα τυφλά, συνεχίζει χωρίς σχέδιο η Κυβέρνηση»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Το Παρασκήνιο»

H παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός απέδειξε δύο πράγματα: πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακόμη συνεχίζει να στερείται ενός ολοκληρωμένου και συγκεκριμένου σχεδίου για την οικονομία και πως μοναδική μέριμνα της είναι να δημιουργήσει μια χείριστη εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας για να τη χρεώσει στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιδόθηκε σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, στα οποία μιλούσε για «καμένη γη» στην οικονομία, δίχως ωστόσο να εξηγεί την απραξία του εδώ και τέσσερις μήνες και την αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων για αυξήσεις άνω του πληθωρισμού και μη επιβολή νέων φόρων. Ποια αξιοπιστία βέβαια μπορεί να έχει το ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός την ώρα που όλος ο κόσμος αναζητούσε τρόπους εξόδου από την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο ίδιος δεν αναγνώριζε την ύπαρξή της και αντιπολιτεύονταν την Νέα Δημοκρατία.

Η μοναδική του επιδίωξη είναι να λοιδορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να έχει ένα άλλοθι για την απουσία σχεδίου και ως συνεπακόλουθο και αποτελέσματος στην πολιτική και να παρουσιάσει τα πενιχρά αποτελέσματα ως επιτυχία. Γι' αυτό άλλωστε και μετέφερε έσοδα του 2009 στο 2010, ώστε να φουσκώσει τεχνητά το έλλειμμα του 2009 για να μπορέσει στη συνέχεια το 2010 να παρουσιάσει πλασματική μείωση. Παράλληλα βέβαια όλη αυτή η εικόνα αμαυρώνει την εικόνα της χώρας και ανοίγει το δρόμο και σε κερδοσκοπικά κυκλώματα. Η συντήρηση άλλωστε μέσα από καταστροφολογικές και κινδυνολογικές δηλώσεις περί χρεωκοπίας και εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, είναι μια από τις βασικές αιτίες για την εκτόξευση των spread δανεισμού.

Συμπερασματικά, οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί προσωπικών παρεμβάσεων στην Ε.Ε. του Γιώργου Παπανδρέου και ύπαρξης σχεδίου 100 ημερών, περί δήθεν ανάταξης της αξιοπιστίας και της οικονομίας, αποδεικνύεται ότι ήταν μονάχα μια κρυφή ατζέντα νέων φόρων και δυστυχώς μείωσης μισθών, παλινωδιών και σύγχυσης και απαξίωσης της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στα διεθνή φόρα.