"Και μετά το πολυνομοσχέδιο τι; " Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου *

"Και μετά το πολυνομοσχέδιο τι; " Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου *

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β’ Περ. Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτή Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

" Ψηφίστηκε ακόμα ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, για τη «σωτηρία» της χώρας, σύμφωνα με την Κυβερνητική άποψη. Για ακόμα μια φορά με πρόσχημα τη «σωτηρία της χώρας»

-          Η κυβέρνηση πέρασε σκληρά, αντιλαϊκά, αντιαναπτυξιακά μέτρα.

-          Η καθεστωτική αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας, οδήγησε απεγνωσμένους απλούς πολίτες  στους δρόμους.

-          Η ψήφιση ενός τερατουργήματος συνοδεύτηκε με αίμα, με τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου, που σημαδιακά συμβολίζει τον πληττόμενο Έλληνα, άνεργο και οικογενειάρχη.

Ίσως, όμως, τελικά και να έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου θα κληθεί σύντομα να πάρει και άλλα μέτρα, ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό του. Κατάργηση, αναστολή ή έστω υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων, νέες μαζικές απολύσεις, νέα φορολογική επιδρομή. Αν προλάβει βέβαια, γιατί αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε εκλογές και θα αποχαιρετήσει την κυβέρνηση.

Από την αρχή καταδικάσαμε την πολιτική του μνημονίου ως αντιαναπτυξιακή, ως ένα πλαίσιο πολιτικής που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα ελλείμματα, ύφεση και που σκοπό έχει να εμφανίσει ως μονόδρομο το ξεπούλημα της Εθνικής μας περιουσίας και σε δεύτερο στάδιο της Εθνικής μας κυριαρχίας.  Κανείς μας, όμως, δεν περίμενε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Αποτελεί ντροπή για τους Έλληνες και το πολιτικό μας σύστημα, οι Ευρωπαίοι να απεργάζονται, να συζητούν σχέδια «σωτηρίας», «κουρέματος» ή όπως αλλιώς βαφτίζονται, με την Ελληνική κυβέρνηση να είναι απούσα. Μηδενική υπόληψη για έναν πρωθυπουργό που επένδυσε το «κύρος» του, υβρίζοντας  τους αντιπάλους του και τον πρώην πρωθυπουργό και τελικά εκτελεί «συμβόλαιο θανάτου» της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει τι έχουν ψηφίσει οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά:

-          Με το προκάλυμμα της εργασιακής εφεδρείας θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι και θα αποδιοργανωθούν πολλές υπηρεσίες, ενώ θα χαθούν ικανά και έμπειρα στελέχη.

-          Με το ενιαίο «φτωχολόγιο» προκαλούν απόγνωση στους δημοσίους υπαλλήλους και τεράστιες παρενέργειες στην οικονομία μας με ύφεση, κρίση στη στεγαστική και καταναλωτική πίστη, αλλά και κοινωνικές παρενέργειες στο θεσμό της οικογένειας.

-          Με το νέο βαθμολόγιο, στήνουν ένα νέο κομματικό κράτος που συνθλίβει τις ικανότητες και τα προσόντα των νέων ανθρώπων, κυρίως των πτυχιούχων υψηλού επιπέδου (μεταπτυχιακούς, διδάκτορες, κλπ).

-          Πλήττουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις τρίτεκνες - πολύτεκνες οικογένειες. Αποτελεί ντροπή η μείωση του αφορολόγητου για ανθρώπους όπως ανάπηροι, τυφλοί, νεφροπαθείς, κλπ, όλοι αυτοί δηλαδή που έχουν αυξημένες ανάγκες για την επιβίωση τους.

-          Καταργούν στην πράξη τις κλαδικές συμβάσεις και ανοίγουν το δρόμο να οδηγηθούμε σε μισθούς των 500 €, αν βέβαια δεν καταργήσουν και τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας το επόμενο διάστημα.

-          Προκαλούν μια νέα φοροκαταιγίδα που θα γονατίσει τα νοικοκυριά. Οι υψηλοί φόροι δε και οι καταργήσεις των φοροαπαλλαγών, αποτελούν συνδυαστικά, υψηλό κίνητρο φοροδιαφυγής που αναμένεται να γιγαντωθεί.

Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όπου θα προβλέπονται νέα μέτρα και νέες περικοπές. Ήδη το έλλειμμα τείνει προς το 11% και η όποια μείωση του οφείλεται αποκλειστικά στην περικοπή του ΠΔΕ, στην «εσωτερική στάση πληρωμών», στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στο δραστικό περιορισμό των κοινωνικών παροχών.

Την ίδια στιγμή, έχει αυξηθεί δραματικά το κόστος δανεισμού της χώρας, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι θυσίες να πηγαίνουν χαμένες. Τα 11 δις € τόκων που πληρώναμε το 2009 θα γίνουν 19 δις € το 2012, οπότε κάθε θυσία του Ελληνικού λαού εξανεμίζεται.

Η οικονομία και η κοινωνία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει. Μόνη λύση να προσφύγουμε στη θέληση του Ελληνικού λαού. Να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση, με νέα πολιτική, να αναλάβει το δύσκολο έργο ανασυγκρότησης της χώρας. Οι πολίτες, με αγωνία πλέον, προσβλέπουν στην πρόταση ελπίδας της ΝΔ και προσδοκούν ένα νέο ξεκίνημα για την Ελληνική Οικονομία, για να ξανακερδίσουν πάλι την χαμένη αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση τους."

 *Δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και ημερήσιο τύπο.