(Άρθρο): "Οι Έλληνες αξίζουν τα καλύτερα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Οι Έλληνες αξίζουν τα καλύτερα»

Θα μπορούσα να γράψω πολλά και να πω ακόμα περισσότερα για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ.

Έδωσε, βλέπετε, πολλές αφορμές και δικαιώματα...

Με νέο ύφος, πιο «φιλελεύθερο», επανέλαβε τα ίδια ψέματα!

Δεσμεύτηκε για σημαντικές φοροελαφρύνσεις το (εκλογικό έτος) 2019, όταν ο ίδιος ως Πρωθυπουργός αύξησε σχεδόν όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Παρίστανε τον προστάτη των εργασιακών δικαιωμάτων έχοντας προηγουμένως υπογράψει νέες περικοπές μισθών και συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
Είχε το θράσος να μιλήσει για Grinvest, όταν η κυβέρνησή του διώχνει έναν μεγάλο επενδυτή, όπως είναι η El Dorado Gold στη Χαλκιδική και ο σύμβουλος στρατηγικής του, Νίκος Καρανίκας, της εύχεται «στα τσακίδια» και «να μην στεριώσει πουθενά».

Δεν μπορεί να πείσει κανέναν, δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς, όπως επιβεβαιώνει πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 82,1% της κοινής γνώμης είναι πεπεισμένο ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν. Σημεία των καιρών αλλά και των (αυτ)απατών του Αλέξη Τσίπρα που πληρώνει πολύ ακριβά ένας ολόκληρος λαός...

Για αυτό, λοιπόν, δεν θα αφιερώσω ούτε γραμμή παραπάνω στον πρώην «Κομμουνιστή» που έγινε «συστημικός».

Επιλέγω να γράψω για το μέλλον και να εστιάσω στο πως η Νέα Δημοκρατία θα δώσει και θα κερδίσει πειστικά τη μάχη για τη γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση.

Ως οπαδός του πολιτικού ρεαλισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, έτεινε χείρα συστράτευσης και συμπόρευσης προς όλους τους Έλληνες.

Βασιζόμενος στο τρίπτυχο: Ρεαλισμός, ειλικρίνεια και κοινή λογική, συνομιλεί με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ακούει τα προβλήματά τους, τα καταγράφει και (συν)καταρτίζει μαζί τους τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την επιτροπεία των μνημονίων.

Με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, μακριά και πέρα από τις «αριστερές» ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν τη χώρα όμηρο της οπισθοδρόμησης, θέτει τις βάσεις μιας σύγχρονης Ελλάδας που προοδεύει με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, δίκαιο φορολογικό σύστημα, περικοπή δαπανών, στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν σαφές μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπόσχεται, σχεδιάζει. Αποφεύγει τις «μεγάλες κουβέντες» και καθιστά τους Έλληνες κοινωνούς του οράματός του για την Ελλάδα της αριστείας, της αξιοκρατίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, που παράγει, αναπτύσσεται, δημιουργεί και κρατά τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους.

Γιατί αξίζουμε (και μπορούμε) καλύτερα!