(Άρθρο): "Ψεύτης ο Αλέξης;"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Δημοκρατία» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Ψεύτης ο Αλέξης;»

Στην πολιτική και τη ζωή είμαι οπαδός της άποψης πως η χειρότερη αλήθεια είναι προτιμότερη από το καλύτερο ψέμα. Όχι γιατί οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται έχουν προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης, αλλά γιατί όταν η αυταπάτη αποκαλυφθεί συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμο χρόνο έχασες.

Ενώ νομίζεις ότι τρέχεις προς τα εμπρός, τελικά παραμένεις πίσω, σιδεροδέσμιος του χθες και της οπισθοδρόμησης. Όπως ακριβώς συμβαίνει με την κοινωνία μας τα σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ....

Τα μόνα που ακούγονται από τα κυβερνητικά χείλη είναι ψέματα, ψέματα, ψέματα!

Και όταν αυτά αποκαλύφθηκαν, ανακάλυψαν νέα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως ύστατο επιχείρημα για να δικαιολογήσουν πώς κατάφεραν να διαψεύσουν τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει.

Είναι, λοιπόν, ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας;

Σύμφωνα με το 82,1% πρόσφατης δημοσκόπησης, ναι! Πλέον δεν είναι σε θέση να πείσει κανέναν. Ούτε καν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...

Έλεγε ψέματα όταν υποσχόταν βασικό μισθό 751 ευρώ και αποκαλύφθηκε. Πλέον οι μισθοί κυμαίνονται στα 360 ευρώ.

Έλεγε ψέματα όταν έταζε σκίσιμο των μνημονίων και αποκαλύφθηκε. Υπέγραψε 3ο και 4ο

Έλεγε ψέματα όταν μιλούσε για διαγραφή του χρέους και αποκαλύφθηκε. Έλαβε σκληρά μέτρα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Έλεγε ψέματα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και αποκαλύφθηκε. Αντί για έξι δόσεις τον εξοφλούμε σε πέντε.

Έλεγε ψέματα όταν μιλούσε για εφαρμογή του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» με παροχές ύψους 12 δισ. ευρώ και αποκαλύφθηκε. Επέβαλλε νέους φόρους, νέες επιβαρύνσεις στους πολίτες, ύψους 14,5 δισ. ευρώ.

Έλεγε ψέματα όταν έταζε δουλειές για όλους και αποκαλύφθηκε. Για πρώτη φορά στα χρονικά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι απόλυτα κυρίαρχες, με τους εγγεγραμμένους ανέργους να ξεπερνούν τους ένα εκατομμύριο.

Έλεγε ψέματα όταν υπόσχονταν καλύτερες ημέρες και αποκαλύφθηκε. Καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δίνουν έναν άνισο αγώνα επιβίωσης.

Και το χειρότερο όλων ήταν ότι γνώριζε εκ των προτέρων πως τίποτα από όσα υποσχόταν δεν ήταν ρεαλιστικό. Πόσο μάλλον εφαρμόσιμο...

Αυτό τον καθιστά δυο φορές ψεύτη!

Ακόμη και το προσωπείο του «κανονικού» πρωθυπουργού που δίνει αγώνα να προσελκύσει επενδύσεις, το οποίο φόρεσε στην 82η Δ.Ε.Θ., «έπεσε» μόλις ανέβηκε στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα, στέλνοντας μέσω του Νίκου Καρανίκα «στα τσακίδια» την Eldorado Gold.

Σε αντιδιαστολή με τα ψέματα και τις αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα διαθέτει τη χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη χρονική στιγμή.

Η ζημιά που έχει προκληθεί στην ελληνική οικονομία είναι ανυπολόγιστη, αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο «λογαριασμός» των μέτρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αρχίσει να εξοφλείται από την πρωτοχρονιά του 2019.

Και εδώ τίθεται το σημαντικότερο ίσως ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει. Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε ως κοινωνία να επιζητούμε το φιλικό... χτύπημα στην πλάτη, που ως επί το πλείστον συνοδεύεται από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα;

Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή τόσο το 2009, όσο και το 2015 αποδείχθηκε καταστροφική.

Ιδίως την τελευταία τριετία είναι σαν να έχουμε οδηγηθεί δεκαετίες πίσω. Όχι μόνο από άποψη βιοτικού επιπέδου, αλλά κυρίως σε θέματα νοοτροπίας.

Ο ιδεολογικός φανατισμός των κυβερνώντων «πνίγει» τη χώρα, οδηγώντας την στην απομόνωση. Μέρα με την ημέρα η Ελλάδα μεταλλάσσεται σε μια «Σοβιετία», χάνοντας το τρένο της προόδου.

Αυτή είναι η πατρίδα που θέλουμε και οραματιζόμαστε; Σαφώς όχι!

Κύριο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι να ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Διότι μας αξίζουν καλύτερα. Η Ελλάδα της αριστείας, της αξιοκρατίας, της δημιουργικότητας και της παραγωγής. Η Ελλάδα που μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της προσφέροντάς τους σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα που αναπτύσσεται εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας και λειτουργεί μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένου ανταγωνισμού και έντονης δημιουργικότητας. Η Ελλάδα που της αρμόζει να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορούμε!

Με τη δική σας συμπόρευση και συστράτευση θα τα καταφέρουμε!