(Άρθρο): "Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της επενδυτικής υπομονής"

Άρθρο του Θ. Καράογλου στο "Karfitsa.gr" που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

"Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της επενδυτικής υπομονής"

Προσωπικά δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η ανακόλουθη στάση που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

Κομμουνιστής είναι! Δεν πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία και φρόντισε να το καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή που πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας επί τρία χρόνια ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να διώξει από την Ελλάδα κάθε μεγάλο επενδυτή που είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το Ελληνικό. Πρώτα το βάφτισαν «αρχαιολογικό χώρο» και μετά... δάσος, με αποτέλεσμα μια τεράστια επένδυση που θα μπορούσε να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας να παραμένει ακόμη «στον αέρα».

Πολύπαθη είναι και η επένδυση στην περιοχή «Ερημίτης» της Κέρκυρας. Εκεί η αμερικανικών συμφερόντων «NCH Capital» έχει πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό παραχώρησης-εκμετάλλευσης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη τουριστικού θερέτρου με ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εξοχικών κατοικιών και μαρίνας, ύψους 100 εκ. ευρώ. Κι όμως, κάθε εργασία έχει σταματήσει εξαιτίας των αντιδράσεων που πυροδοτούν ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, οι οποίο τυγχάνει να εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Αφάντου της Ρόδου όπου ελληνοαμερικάνος επενδυτής είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατασκευή εγκαταστάσεων γκολφ, προϋπολογισμού 400 εκ. ευρώ, με το έργο να «παγώνει» επειδή το υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε την περιοχή ως αρχαιολογικό χώρο.

Ως εκ τούτου τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με την Eldorado Gold δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της επενδυτικής υπομονής. Διότι όταν ο σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, έστελνε μέσω facebook τη συγκεκριμένη επένδυση «στα τσακίδια», εξωθούσε στην ανεργία επιπλέον 2.400 εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν κάνουν στροφή προς τις επενδύσεις. Τις αποστρέφονταν και αυτό συνεχίζουν να πράττουν λόγω ιδεολογικού φανατισμού που δυστυχώς κρατάει την Ελλάδα όμηρο της οπισθοδρόμησης.

Μοιραία, το ερώτημα που τίθεται είναι ποιός σοβαρός επενδυτής θα θελήσει από εδώ και στο εξής να επενδύσει στην Ελλάδα όταν γνωρίζει ότι με την παρούσα Κυβέρνηση τα χρήματα του είναι χαμένα εκ των προτέρων.

Δυστυχώς έχουμε τη χειρότερη Κυβέρνηση, στη χειρότερη στιγμή για τον τόπο!