(Άρθρο): "Η Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας»

Αν κάτι με κάνει να αισιοδοξώ μετά το πέρας του «χαλαρού» διημέρου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 82ης Δ.Ε.Θ. και τη «φιλική» συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, είναι η δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διάβασα στο protothema.gr, σύμφωνα με την οποία το συντριπτικό ποσοστό της κοινής γνώμης (82,1%) είναι πεπεισμένο ότι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστούν!

Οκτώ στους δέκα Έλληνες αναγνωρίζουν ότι μπροστά τους στάθηκε ένας πολιτικός ο οποίος αφού τερμάτισε το... ψεματόμετρο, επιχείρησε να τους εξαπατήσει και φέτος, «φορώντας» ένα πιο «φιλελεύθερο» προσωπείο.

Το εντυπωσιακό, μάλιστα, στοιχείο είναι ότι μεταξύ των δύσπιστων περιλαμβάνονται και δυο στους τρεις ψηφοφόρους οι οποίοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές (65,6%).

Από τη στιγμή, λοιπόν, που (έστω και αργά) αφυπνιστήκαμε από τις εθνικές αυταπάτες περί σκισίματος των μνημονίων στην πλατεία Συντάγματος, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και διαγραφής του χρέους, μπορούμε να μιλήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα για την Ελλάδα του αύριο.

Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω ούτε γραμμή στα όσα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός για πολλοστή φορά από τη Θεσσαλονίκη. Αν μη τι άλλο αποτελεί μνημείο θράσους να μιλά για «σημαντικές φοροελαφρύνσεις» εκείνος που έχει «στραγγαλίσει» φορολογικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο λόγος του έπαψε να έχει βαρύτητα. Πόσο μάλλον να αποτελεί... συμβόλαιο!

Δείτε και αξιολογήστε τη στάση που τηρεί απέναντι στις επενδύσεις. Κυριακή τις υποδέχεται μιλώντας για Grinvest και τη Δευτέρα τις διώχνει. Μεγαλύτερο παράδειγμα από αυτό της Eldorado Gold στη Χαλκιδική δεν υπάρχει.

Όταν, για παράδειγμα ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, εύχεται «στα τσακίδια» στη συγκεκριμένη εταιρεία, όχι μόνο σπρώχνει στην ανεργία 2.400 εργαζόμενους σε όλα τα έργα της (μεταλλεία, εργολαβίες, ερευνητικές εγκαταστάσεις κλπ), αλλά επί της ουσίας διώχνει από την Ελλάδα και όλα τα σημαντικά funds του εξωτερικού που είναι μέτοχοι σε αυτήν.

Για αυτό και ήρθε η ώρα ως Έθνος να επιλέξουμε το δρόμο του πολιτικού ρεαλισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πολιτικός του μέτρου, της υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας, ζητά από τους Έλληνες να στηρίξουν την προσπάθεια της ιστορικά και ηθικά δικαιωμένης Νέας Δημοκρατίας να επαναφέρει στη χώρα την κοινή λογική.

Συνομιλεί με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, καταγράφει τα προβλήματά τους και συνκαταρτίζει μαζί τους τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την επιτροπεία των μνημονίων.

Όχι με μεγάλες κουβέντες και ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά με κατανόηση απέναντι στα τεράστια προβλήματα που δοκιμάζουν την κοινωνία και την πατρίδα.

Όχι με ψέματα, αλλά με ειλικρίνεια προσωπική και πολιτική. Διότι πολύ απλά, για όλους εμάς στη Νέα Δημοκρατία, η αλήθεια αποτελεί αυτονόητο και ουσιώδες πολιτικό κεφάλαιο.

Δεδομένου ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, προτείνουμε μια διαφορετική, σύγχρονη Ελλάδα, η οποία δεν θα είναι όμηρος της οπισθοδρόμησης.

Μια Ελλάδα με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, περικοπή δαπανών και στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία είναι η μόνη λύση για τη δημιουργία σταθερών και ποιοτικών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς.

Μια Ελλάδα με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοκρατία!