Άρθρο: «και οι προκλήσεις πρέπει να έχουν τα όρια τους»

Άρθρο: «και οι προκλήσεις πρέπει να έχουν τα όρια τους»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Καρφίτσα»

26.01.2011

Εν έτει 2011 και ενώ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεδειγμένα πια αδυνατεί να προστατεύσει και να περιφρουρήσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη, ομάδες λαθρομεταναστών, καθοδηγούμενοι από «συγκεκριμένες» κατηγορίες ατόμων και κάνοντας επίδειξη ισχύος, εισβάλλουν σε πανεπιστημιακούς χώρους, τους λεηλατούν, τους μετατρέπουν σε καταυλισμό και απειλούν την Ελληνική πολιτεία και τους Έλληνες πολίτες. Η μακρά ιστορία της χώρας μας κατέδειξε ότι ο Ελληνικός λαός έχει επιδείξει και ανοχή και υπομονή σε φαινόμενα λαθραίας μετανάστευσης. Ως εδώ, όμως!

Η πατρίδα μας ουκ ολίγες φορές έχει δεχτεί, υποδεχτεί και φιλοξενήσει ομάδες λαθρομεταναστών. Η κατάληψη, όμως, ενός πανεπιστημιακού χώρου, η κατάφωρη παραβίαση της έννοιας του ασύλου, η βεβήλωση αυτού του θεσμού, έχουν και τα όριά τους. Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Κυβέρνηση να επιδίδεται σε συζητήσεις και ατέρμονες αναλύσεις για τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο και την ίδια στιγμή 230 άτομα, που έχουν εισέλθει λαθραία στην χώρα μας, να μετατρέπουν ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα σε κατάλυμα λαθρομεταναστών. Δεν είναι δυνατόν ανάλογη κατάληψη να υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα περίπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κανείς να μην μιλάει. Ούτε είναι δυνατόν να δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές του Ελληνικού λαού, διαταράσσοντας την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Το Πανεπιστημιακό άσυλο είναι ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, για την ιδέα του οποίου δόθηκαν αγώνες και μάχες εντός και εκτός αμφιθεάτρων. Δεν είναι ούτε ένα απεριόριστο άβατο, ούτε μια ουδέτερη ζώνη. Η παραβίασή του και η υποβάθμιση της παιδευτικής διαδικασίας συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος, φανερώνουν τη χαλαρότητα, την ανευθυνότητα και την αναποτελεσματικότητα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων από την Ελληνική Κυβέρνηση. Πώς θα επέλθει μείωση των λαθρομεταναστών με τη δημιουργία ενός φράχτη, όταν 230 άτομα που εισήλθαν λαθραία στη χώρα μας, δημιουργούν μια χαοτική κατάσταση, υποδαυλίζουν τη λειτουργία του ασύλου, προσβάλλουν τη χώρα και τους θεσμούς και η Ελληνική Κυβέρνηση είναι απλός θεατής των γεγονότων;

Είναι η στιγμή, κατά την οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πρωτίστως η Κυβέρνηση, πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κινήσεις που προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους Έλληνες πολίτες. Απαιτούνται θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις, ριζικές τομές και ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης και των προκλητικών παρανομιών που από τους λαθρομετανάστες διαπράττονται στη χώρα μας.