Άρθρο: "Να μην συμβιβαστούμε με την μετριότητα"

Άρθρο: "Να μην συμβιβαστούμε με την μετριότητα" Κύριο

Άρθρο του κ. Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα "VIMAPRESS.GR" που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 25-08-2016

«ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ»

Η Ελλάδα του 2016 είναι μια χώρα διχασμένη στα καθοριστικά προτάγματα που αφορούν στο μέλλον της.

Σχεδόν δυο χρόνια και ένα μνημόνιο (το χειρότερο όλων) μετά τον σχηματισμό της πρώτης φοράς Αριστερής Κυβέρνησης, η κοινωνία μας είναι βαθιά διχασμένη.

Όλοι εναντίον όλων, κανείς δεν πιστεύει πια σε τίποτα και η εικόνα που καταγράφεται είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, όσο στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κυριαρχούν αισθήματα απογοήτευσης και θυμού.

Τούτη η γενικευμένη παραίτηση αφενός δυναμώνει το ευρωσκεπτικιστικό μέτωπο και αφετέρου πολύ φοβάμαι ότι διολισθαίνει την Ελλάδα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Βλέπετε, η ελπίδα που υποσχέθηκε πριν από δυο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας έγινε... λεπίδα για το σύνολο μιας κοινωνίας στην καθημερινότητα της οποίας κυριαρχούν λέξεις όπως «απόλυση», «ανεργία», «περικοπές μισθών και συντάξεων».

Για αυτό και αν ήμουν δημοσιογράφος, τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επιστρέψει στον τόπο του... εγκλήματος για τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα του έθετα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Πρώτον: Τι απέγινε το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»;
Δεύτερον: Τι έχει να πει στους συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς, ενώ προεκλογικά τους είχε υποσχεθεί 13η σύνταξη;
Τρίτον: Τι απαντά σε εκείνους που έχασαν το δικαίωμα είσπραξης του ΕΚΑΣ;
Τέταρτον: Τι έχει να πει στους νοικοκυραίους που περιμένουν να παραλάβουν τον αυξημένο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, τον οποίο προεκλογικά αποκαλούσε απαράδεκτο φόρο;
Πέμπτον: Πως τολμά, σε τελική ανάλυση, να στέκεται ενώπιον εκατομμυρίων Ελλήνων που παρέσυρε με τις περίφημες... αυταπάτες του;

Και τα πέντε είναι ερωτήματα τα οποία είμαι σίγουρος ότι απασχολούν και προβληματίζουν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που οδηγείται σταδιακά στη φτωχοποίηση και στην... κάρτα σίτισης.

Και εδώ έγκειται ο ουσιαστικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία ως η μόνη ουσιαστική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη.

Η συμφωνία αλήθειας που θέλει να συνάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πολίτες θα υπογραφεί στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου 2016.

Προσέξτε όμως. Δεν μιλώ για συμβολισμούς χωρίς ουσία, αλλά για μια διαρκή πορεία προς το λαό για το λαό και όχι για χάρη των social media και των φωτογράφων, η οποία θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να ξανακερδίσει την ψυχή και την καρδιά του Έλληνα. Και θα το πετύχει με την άμεση επαφή της με την κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς, ακούγοντας και καταγράφοντας τα προβλήματα που τους απασχολούν, προτείνοντας ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, δίνοντας πραγματικές απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών.

Και όλα τα παραπάνω μιλώντας με τρόπο υπεύθυνο και ειλικρινή, κοιτώντας τους Έλληνες στα μάτια, αρνούμενη να συμβιβαστεί με τη μετριότητα.

Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες, παρά μονάχα με σταδιακή μείωση της φορολογίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στήριξη του ιδιωτικού τομέα, ενίσχυση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Οτιδήποτε άλλο λέγεται, γίνεται εκ του πονηρού μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία της... κυβερνώσας Αριστεράς που ξαφνικά επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις γερμανικές αποζημιώσεις, τη στάση πληρωμών προς τους πιστωτές και άλλα παρόμοια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει ακόμη και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αντικαθιστώντας τον φυσικά με έναν άλλον ισοδύναμο φόρο. Μόνο το μνημόνιο δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα σκίσει, γιατί πολύ απλά σε αυτό έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του...

Ο λαϊκισμός ροκάνισε τα εισοδήματά μας, ροκανίζει τη χώρα και δυστυχώς, περισσότερο από όλα, ροκανίζει το μέλλον των παιδιών μας. Ως εδώ!