Άρθρο: «Ό,τι έσπειραν, αυτό θερίζουν...»

Άρθρο: «Ό,τι έσπειραν, αυτό θερίζουν...» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Vimapress.gr»

Άρθρο: «Ό,τι έσπειραν, αυτό θερίζουν...»

...όχι οι αγρότες, αλλά οι Κυβερνώντες!
Πόσο δίκιο έχει άραγε ο λαός μας όταν λέει ότι: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»;
Αυτή τη σκέψη έκανα χθες το βράδυ όταν έβλεπα στα δελτία ειδήσεων ένα βίντεο του 2013 με τον Αλέξη Τσίπρα ανεβασμένο σε ένα τρακτέρ, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τότε, να δηλώνει σε ένα αγροτικό μπλόκο πως «δεν είναι δυνατόν οι εφοπλιστές να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και να πληρώνουν οι αγρότες» και να τάζει με επικοινωνιακή μαεστρία και απίστευτη ευκολία φθηνό πετρέλαιο και φθηνό ρεύμα σε όλον τον αγροτικό κόσμο.
Ήταν η εποχή που υποσχόταν κατάργηση των Μνημονίων με παράλληλες παροχές προς όλους...
Έλα, όμως, που η Κυβέρνηση απείχε από την αντιπολίτευση μόλις δυο χρόνια και ο ρεαλισμός από την ουτοπία 24 μήνες. Και να που ήρθε η ώρα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ να θερίσουν αυτά που έσπειραν...
Οι αναμμένες μηχανές των τρακτέρ και οι χιλιάδες αγρότες που στήνουν μπλόκα σε όλη τη χώρα, μαρτυρούν με εκκωφαντικό τρόπο πως η «Αριστερή» βαριά φορολογία που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση αφανίζει τον κλάδο τους και στην ουσία σβήνει τον πρωτογενή τομέα.
Γιατί, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από 1η Ιανουαρίου 2016 στο 20% και από 1η Ιανουαρίου του 2017 στο 26%, η αύξηση (σε δυο δόσεις) του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης και η σταδιακή εξομοίωση σε βάθος τριετίας των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ, διάταξη που σημαίνει διπλασιασμό των σημερινών εισφορών τους, όχι μόνο ξεπερνά τα όρια του αδιανόητου, αλλά συνιστούν επαγγελματική... γενοκτονία ενός κλάδου που (κυριολεκτικά) με τον ιδρώτα και τον μόχθο του έβαλε πλάτες στα δύσκολα για την ελληνική οικονομία.
Αν δε, προστεθούν η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ, το κόστος συντήρησης των λογιστικών βιβλίων και την προκαταβολή φόρου, τότε ο Έλληνας αγρότης θα πρέπει ή να... μεταναστεύσει ή πολύ απλά να ακινητοποιήσει τα εργαλεία του, να αλλάξει επάγγελμα και να ζήσει με τα επιδόματα ακραίας φτώχειας.
Προσωπικά, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, από το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης, μια αμιγώς αγροτική περιοχή, συμμερίζομαι απολύτως την αγωνία του αγροτικού κόσμου, κατανοώντας την αγανάκτηση τους, που είναι αποτέλεσμα της αναξιόπιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ατυχών χειρισμών της Κυβέρνησης.
Όλα αυτά όμως, όπως έχει ξεκαθαρίσει η Ν.Δ., πρέπει να έχουν σεβαστά όρια απ όλους. Τον σεβασμό στην ελευθερία του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της οικονομικής ζωής του τόπου.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς στη Ν.Δ. δεν πρόκειται να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι λαϊκισμού που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Είναι ώρα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους αυτοί που κάποτε ανέβαιναν στα τρακτέρ και κάθε λέξη που έβγαινε από τα χείλη τους ήταν ψέμα προς τον δίκαια αγανακτισμένο αγροτικό κόσμο. Βλέπετε, υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό ότι θα τρώει με χρυσά κουτάλια και τώρα του παίρνουν και την τελευταία μπουκιά.
Απέναντι σε αυτό το θέατρο σκιών η Νέα Δημοκρατία απαντά με ρεαλισμό και λογική, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν στο δημόσιο διάλογο τις επόμενες ημέρες. Και είμαι βέβαιος πως οι αγρότες θα εκτιμήσουν τη στάση αυτή.
Σε τελική ανάλυση δεν υπάρχει πιο σκληρό πράγμα από το να υπόσχεσαι καλύτερες ημέρες και να καταργείς ο ίδιος αυτήν την προσμονή, ομολογώντας ότι το μόνο αριστερό πρόσωπο που μπορείς να δείξεις στην κοινωνία είναι το αριστερό σου προφίλ στις κάμερες.