Άρθρο "2015: Η χρονιά του τίποτα..."

Άρθρο "2015: Η χρονιά του τίποτα..." Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου που δημοσίευτηκε στο site "politesoraiokastrou.gr" και στην ηλεκτρονική εφημερίδα "vimapress.gr" (30.12.2015)

Άρθρο "2015: Η χρονιά του τίποτα..."

Για να είμαι ειλικρινής, ο τίτλος που ήθελα να βάλω στο συγκεκριμένο άρθρο ήταν: «2015 -Η χρονιά της απομυθοποίησης της Αριστεράς και του λαϊκισμού». Από τη στιγμή όμως που οι... αράδες και οι λέξεις δεν βοηθούσαν τον σχεδιασμό του αρχισυντάκτη, είπα να συμπτύξω τις σκέψεις μου σε έναν πιο περιεκτικό, αλλά εξίσου ουσιαστικό τίτλο.
Πάντα τέτοιες ημέρες, κάθε χρόνο, έρχεται η ώρα του απολογισμού.
Καθώς το 2015 φτάνει στο τέλος του, ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε πίσω σε μια από τις πλέον ταραχώδεις χρονιές της σύγχρονης ιστορίας μας, η οποία σημάδεψε τη συνείδηση του λαού μας και σίγουρα θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Το ότι οι Έλληνες είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν εάν με τις συνθήκες που επικρατούν -και οι οποίες καταγράφηκαν σε έρευνα του «Ευρωβαρόμετρο»- ήμασταν αισιόδοξοι.
Το 60% των συμπολιτών μας δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, το 52% χαρακτηρίζει «κακή» την επαγγελματική του κατάσταση, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες είναι πιθανό να χάσει τη δουλειά του, το 58% εκφράζει την άποψη πως το 2016 η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του θα χειροτερέψει και το 97% πιστεύει ότι η εθνική μας οικονομία πηγαίνει κάθε πέρυσι και καλύτερα, καθώς χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται...
Και όμως πέρυσι τέτοια εποχή, όλα ήταν διαφορετικά. Όχι ιδανικά, αλλά σαφώς καλύτερα... Κάναμε Χριστούγεννα με την προσμονή ότι η έξοδος από το μνημόνιο ήταν κοντά, η αγορά κινούνταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, ο κόσμος δεν έπαιρνε τις καταθέσεις του από τις τράπεζες, υπήρχε μια αισθητή βελτίωση σε όλα τα επίπεδα
Ούτε τρίτο μνημόνιο είχαμε, ούτε κλειστές τράπεζες, ούτε capital controls, ούτε βαθιά ύφεση, ούτε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία, ούτε δραματική αύξηση της ανεργίας, ούτε εσωτερική στάση πληρωμών, ούτε «σκούπισμα» των ταμειακών διαθέσιμων στο πλαίσιο του εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού, ούτε διόγκωση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ούτε επιδείνωση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, ούτε νέα φοροδοτική επιδρομή 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ούτε τσακωνόμασταν για το «ναι» που έγινε «όχι» την επομένη του δημοψηφίσματος.
Παραμονές του 2015 ευχόμασταν «καλή χρονιά» και το πιστεύαμε. Ένα χρόνο μετά, δυστυχώς όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο.
Αίφνης ξεχάστηκαν οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι αυτοκτονίες, η ασιτία των παιδιών στα σχολεία και οι θάνατοι από μαγκάλια, λες και δεν εξακολουθούν να υφίστανται. Αποθεώνουμε την υποκουλτούρα, οι δήθεν σπουδαιοφανείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποδείχθηκαν ολίγιστοι, βουλιάζουμε στην αξιακή και οικονομική κρίση, κόντεψε να επιβληθεί ΕΝΦΙΑ ακόμη και στη... φάτνη, η πλειοψηφία των κυβερνώντων μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως «παλαιολιθικά ιδεοληπτική», καραβάνια προσφύγων και λαθρομεταναστών καταφθάνουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και την Ελλάδα την περιμένουν ακόμα πιο δύσκολοι μήνες.
Ούτε την περίφημη ηθική τους... υπεροχή δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν, για να μην θυμηθώ πως ξεσήκωναν τους πάντες πέρυσι τέτοια εποχή και μόνο στην υποψία ότι μπορεί να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.
Τώρα τα «κοράκια», όπως τα αποκαλούσαν τότε τα ξένα funds, χτυπούν με τα νύχια τους τις πόρτες των νοικοκυριών και δεν ακούγεται λέξη...
Κάπως έτσι μπαίνει η χώρα στο 2016, βρισκόμενη σε τροχιά απόκλισης από την υπόλοιπη Ευρώπη. Απόκλιση τόσο οικονομική, όσο και πολιτική.
Για αυτό τη νέα χρονιά πρέπει να πάμε μπροστά. Τώρα που οι μάσκες του πολιτικού φανφαρονισμού έπεσαν και η Αριστερή ένδεια προσώπων, ιδεών, ηθικών αναστημάτων και λύσεων αποκαλύφθηκε, οφείλουμε να κάνουμε την οικονομία να λειτουργήσει, να είμαστε εθνικά παρόντες στις παγκόσμιες προκλήσεις και να σπάσουμε τα «Αριστερά» δεσμά που μας κρατούν δέσμιους ενός φτωχού μέλλοντος.
Πλέον ουδείς μπορεί να ισχυριστεί: «Ο όφις ηπάτησέ με Κύριε». Για αυτό εύχομαι το 2016 να φέρει σε όλους προσωπική δημιουργία και το νέο έτος να αποδειχθεί χρονιά εθνικής ανάτασης και αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής για τον λαό μας.
Χρόνια Πολλά σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!