(Άρθρο): «Προχωρούμε μπροστά με θετικό λόγο και το βλέμμα στο μέλλον»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

«Προχωρούμε μπροστά με θετικό λόγο και το βλέμμα στο μέλλον»

Από τις δεκάδες ομιλίες που πραγματοποίησα στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ξεχώρισα μια ιδιαίτερη στιγμή. Λίγο προτού ξεκινήσω μια πολιτική εκδήλωση στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης ένας από τους παρευρισκόμενους με πλησίασε και αφού ανταλλάξαμε 2-3 κουβέντες με ρώτησε: «Γιατί να ψηφίσω ξανά Νέα Δημοκρατία»;
Η ερώτηση ήταν λογική, όπως εξίσου λογική είναι και η απάντηση που του έδωσα: «Γιατί ήρθε η στιγμή να κεφαλαιοποιήσουμε τις προοπτικές της χώρας μας, ώστε η Ελλάδα να είναι ισχυρή, ασφαλής και ανθρώπινη». Στην ουσία αυτό είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Με οδηγό τη συνέπεια λόγων και πράξεων που μας διακρίνει και έχοντας ως αρχή ότι υλοποιήσαμε τις βασικές μας δεσμεύσεις, ήρθε η στιγμή να πατήσουμε πάνω στα γερά θεμέλια που έχουμε βάλει και να εστιάσουμε στις κρίσιμες μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη το Κράτος μας.
Όπως έχει τονίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας θα κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό άλμα, μέσω του οποίου θα μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες και η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει βγαίνοντας σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Το όραμα που εκφράζουμε αφορά το μέλλον της χώρας στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε πολιτικές που μετατρέπουν το «θέλω» σε «μπορώ» ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα τις στρεβλώσεις του χθες και να φτιάξουμε ένα κράτος με ισχυρούς θεσμούς που θα λειτουργεί καθημερινά με αξιοκρατία και διαφάνεια προς όφελος των πολιτών. Με λίγα λόγια, το πρόγραμμά μας περιγράφει το πώς και το που θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα το 2027.
Βασική μας δέσμευση είναι η αύξηση των μισθών και η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων έως ότου «σβήσει» η προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου. Αλλά, ξέρετε, η βελτίωση των εισοδημάτων δεν επιτυγχάνετε με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά πρωτίστως μέσα από παραγωγικές επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Μέσα από την τόνωση των εξαγωγών και της νέας επιχειρηματικότητας. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Επίσης, πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης, ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Σε μια κυβέρνηση με ενιαίο λόγο που θα παίρνει γρήγορες αποφάσεις και θα υλοποιεί ένα συγκεκριμένο, στοχευμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα
Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή. Επί τέσσερα χρόνια σπάμε στερεότυπα όπου χρειαζόταν και υλοποιήσαμε πολιτικές με γνώμονα τη στήριξη των συμπολιτών μας. Το δίλημμα είναι απλό: Θα συνεχίσουμε την πορεία προς μια Ελλάδα με καλούς και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, που φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της και η οικονομία της αναπτύσσεται ισόρροπα ή θα γυρίσουμε σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε;
Η απάντηση είναι προφανής, καθώς εγγυητές της σταθερότητας είναι μόνο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προχωρούμε, λοιπόν, μπροστά, με θετικό λόγο και το βλέμμα στο μέλλον.