(Άρθρο): «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει ξανά πίσω»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Delta Press», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει ξανά πίσω»

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει ξανά πίσω στην εποχή των ελλειμμάτων, της ανασφάλειας και του γκρίζου. Γι' αυτό η πορεία προκοπής και προόδου που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανακοπεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αυτό είναι το ζητούμενο της κάλπης: Αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω.
Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή άποψη για το ποια Κυβέρνηση είναι χρήσιμη για την Ελλάδα στο περιβάλλον που ζούμε. Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης, ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Πιστεύουμε σε μια κυβέρνηση με ενιαίο λόγο που θα μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις διαθέτοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα με εγγύηση αξιοπιστίας τα πολλά και σημαντικά που υλοποιήσαμε την τετραετία που πέρασε.
Υπό αυτό το πρίσμα ζητάμε ισχυρή εντολή η οποία θα διαμορφώσει τις εξελίξεις και θα οδηγήσει τη χώρα προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης που θα κρατά στιβαρά το τιμόνι. Όπως ακριβώς πράττουμε από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως σήμερα.
Στο διάστημα αυτό η πατρίδα μας επούλωσε με αξιοθαύμαστο τρόπο τις «πληγές» που προξένησε η τραυματική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εξωγενείς κρίσεις, να αυξάνει το ΑΕΠ της, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να μειώνει τη φορολογία, να αυξάνει μισθούς και να θωρακίζει την άμυνά της, προχωρώντας μπροστά, σταθερά, τολμηρά, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και σχέδιο.
Γνωρίζουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όπως γνωρίζουμε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν αυξάνονται με... ένα μόνο και ένα άρθρο, παρά μονάχα με εφαρμόσιμες πολιτικές, με συνέπεια λόγων και έργων, με καλοπληρωμένες δουλειές, με νέες επενδύσεις και πρωτίστως με όραμα και υπευθυνότητα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που απειλούν τη σταθερότητα και το οικονομικό αύριο της χώρας, εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ψευδώς ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Η αλήθεια είναι ότι εκείνοι οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο σκληρότερο μνημόνιο και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που μπήκε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μετά την τυπική λήξη του τρίτου μνημονίου από την οποία την έβγαλε η ΝΔ μετά από 11 συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις της Ε.Ε. τον Αύγουστο του 2022. Ισχυρίζονται, επίσης, ότι ρύθμισαν το χρέος. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 180% το 2015 και το παρέδωσε στο 181% το 2019. Αντίθετα, το 2022, επί δικής μας διακυβέρνησης, το δημόσιο χρέος σημείωσε τη μεγαλύτερη και ταχύτερη πτώση στην Ε.Ε. και βρίσκεται στο 171% με εκτίμηση ότι το 2023 θα μειωθεί περαιτέρω στο 160%.
Παραθέτω τα παραπάνω στοιχεία για να καταδείξω πως όταν η αντιπολίτευση κυνηγά... ανεμόμυλους, συγχέοντας τον προγραμματικό λόγο με εκθέσεις ιδεών και ευσεβείς πόθους, εμείς μιλούμε για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας, κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ, αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών και πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027. Επίσης σχεδιάζουμε πολιτικές που αποσκοπούν στη ριζική μεταμόρφωση του Κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του και η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ποιότητα στις υπηρεσίες του, η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η μείωση της ανεργίας κάτω από το 8%, η αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ, η αύξηση της μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ και άλλες δυναμικές παρεμβάσεις οι οποίες εκφράζουν τη φιλοδοξία της Ελλάδας να γίνει καλύτερη!
Σε τελική ανάλυση οι Έλληνες θέλουν, αξίζουν και δικαιούνται υγιή κανονικότητα και αισιοδοξία. Στοιχεία τα οποία μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τους προσφέρει.