(Άρθρο): «Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα», που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Μαΐου 2023.

«Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας»

Διανύοντας τα τελευταία μέτρα αυτής της κυβερνητικής θητείας τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους είναι ξεκάθαρα.
Η Ελλάδα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω; Θα παραμείνουμε σε ένα περιβάλλον μειωμένων φόρων ή θα επιστρέψουμε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης; Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μια χώρα με θωρακισμένα και ασφαλή σύνορα ή θα γυρίσουμε στην εποχή που ένας Πρωθυπουργός θα αναρωτιέται αν η πατρίδα μας διαθέτει θαλάσσια σύνορα;
Αυτά είναι τα βασικά διλήμματα που ξεδιπλώνονται μπροστά μας και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα της κάλπης έχει ξεχωριστή σημασία για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτό είναι το διακύβευμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης,
ποια Ελλάδα θέλουμε!

Η δική μας πρόταση, ως Νέα Δημοκρατία, διασφαλίζει τη σταθερότητα, την υπευθυνότητα και τη συνέχιση της θετικής πορείας που έχουμε χαράξει την τελευταία τριετία. Στον αντίποδα βρίσκονται η αβεβαιότητα, ο λαϊκισμός και η επιστροφή στο αποτυχημένο και επικίνδυνο κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιδιώκουμε την αυτοδυναμία, την επίτευξη της οποίας θεωρώ εφικτή εκλογικά και αναγκαία πολιτικά αλλά και κοινωνικά. Είναι ο μόνος δρόμος που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με ασφάλεια στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και των θετικών αλλαγών που έχουν σημαντικά οφέλη για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συμπατριώτες μας να αξιολογήσουν την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και να τη συγκρίνουν με εκείνη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αξιολογώντας τα προτεινόμενα σχέδια για την επόμενη ημέρα. Σε ό,τι μας αφορά είναι αδιαμφισβήτητο ότι καμία Κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν κλήθηκε στη διάρκεια της θητείας της να διαχειριστεί παρόμοιες εξωγενείς κρίσεις και να επιτύχει τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γι' αυτό και υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε η Κυβέρνηση που έκανε πράξη κάθε προεκλογική της δέσμευση. Έτσι, με σκληρή δουλειά, από το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης γίναμε παράδειγμα προς μίμηση.
Υποσχεθήκαμε προεκλογικά ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες νέες θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Δεσμευθήκαμε ότι θα φυλάξουμε αποτελεσματικότερα τα σύνορα και το πράττουμε καθημερινά, έχοντας ως βάση μια οικονομία ισχυρή και ανθεκτική στις διεθνείς πιέσεις.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι βρέθηκε πραγματικά στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος με δεκάδες μεγάλα και μικρότερα έργα να αλλάζουν την εικόνα, τη δυναμική και την προοπτική της, βελτιώνοντας αδιαμφισβήτητα την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.
Με αφετηρία τα παραπάνω, τώρα μπορούμε να εργαστούμε εντατικά και να μιλήσουμε επί του πρακτέου για την επόμενη τετραετία. Να σας παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για το πώς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Για το πώς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα σχολεία μας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για το πώς θα φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Για το πώς η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ασφαλής προορισμός και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Για το πώς θα συνεχίσουμε τη βελτίωση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων. Διότι, αν η πρώτη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στις μειώσεις φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ, η φορολόγηση επιχειρήσεων, τα μερίσματα και άλλα, τη δεύτερη τετραετία, εφόσον ο ελληνικός λαός μας τιμήσει και πάλι με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του, θα εστιάσουμε στη βελτίωση των αποδοχών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο μειώθηκε στο 6,5% από 7,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ώρα της κάλπης, λοιπόν, κάθε ένας και κάθε μια από εμάς ας αναλογιστεί τι χρειάζεται η χώρα και ας ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα με γνώμονα ποιοι μπορούν να το επιτύχουν. Ποιοι γνωρίζουν να βαδίζουν στο δρόμο της ευθύνης, ο οποίος είναι ο μόνος που οδηγεί σε συγκεκριμένο προορισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα «χτίσουμε» ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ πολίτη και πολιτείας.