(Cnn.gr): «Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Ν.Δ. για να κάνουμε άλματα στο μέλλον»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Cnn.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 09 Μαΐου 2023.

«Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Ν.Δ. για να κάνουμε άλματα στο μέλλον»

Η εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου έχει μια ιδιαίτερη σημασία και μια ιδιαίτερη κρισιμότητα, διότι θα δώσει στην πατρίδα μας μια σαφή πυξίδα για το μέλλον. Θέλουμε να πάμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες ή επιστροφή στα ψέματα; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και συντάξεις ή υπερφορολόγηση και περικοπές; Θέλουμε προοπτική ή οπισθοδρόμηση; Θέλουμε την Ελλάδα της γκρίνιας, της μιζέριας και του εθνομηδενισμού ή της αυτοπεποίθησης, της αυτογνωσίας, της διεκδίκησης και του εθνικού οράματος; Θέλουμε μια Ελλάδα φοβική ή με εθνικές στρατηγικές, στοχεύσεις και στρατηγικές συμμαχίες; Θέλουμε Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;
Προφανώς η απάντηση είναι αυτονόητη, καθότι η Ελλάδα του 2023 βιώνει μια πολιτική σταθερότητα η οποία πριν μερικά χρόνια ήταν ζητούμενο και σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη ούτε από πειράματα, ούτε από τυχοδιωκτικές συμπλεύσεις που οδηγούν σε... ναυάγια. Γι' αυτό και οι προσεχείς εθνικές εκλογές είναι τόσο καθοριστικές, αφού με τη ψήφο μας καλούμαστε να αποτρέψουμε τόσο την ακυβερνησία όσο και τη διαρκή παράλυση της χώρας.
Η Ελλάδα του 2023 χρειάζεται ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην αποκοπεί η πορεία προκοπής και προόδου που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία. Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αρκεί να διαβάσει κανείς τις αφελείς προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης που «βάφτισαν» ως προγραμματικό λόγο. Οι «Δήμητρες», τα εναλλακτικά ή συμπληρωματικά ή τοπικά νομίσματα που προτείνουν ανερυθρίαστα ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι υπολείμματα μιας ιδεοληπτικής εμμονής που δεν έχει κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα.
Αντίθετα, το όραμα που εκφράζουμε εμείς αφορά το μέλλον της χώρας στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Για την περίοδο 2023-2027 σχεδιάζουμε πολιτικές που μετατρέπουν το «θέλω» σε «μπορώ» ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα τις στρεβλώσεις του χθες και να φτιάξουμε ένα κράτος με ισχυρούς θεσμούς που θα λειτουργεί καθημερινά με αξιοκρατία και διαφάνεια προς όφελος των πολιτών. Το πρόγραμμά μας περιγράφει πώς θα κάνουμε άλματα στην οικονομία με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων από την υπόλοιπη Ευρώπη, με ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, με 25% αύξηση κατώτατου και μέσου μισθού.
Πως θα κάνουμε άλματα στην υγεία, με προσλήψεις 10.000 πρόσθετων νοσηλευτών και γιατρών και καλύτερες αμοιβές για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Πως θα κάνουμε άλματα στο Κράτος, με αξιολόγηση, εκπαίδευση, ενδυνάμωση και καλύτερες αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με ψηφιοποίηση έως το 2027 όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Πως θα κάνουμε άλματα στο κοινωνικό κράτος, που πρέπει να είναι αρωγός δίπλα σε κάθε πολίτη. Πως θα κάνουμε άλματα στην προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει πλέον δυνατή φωνή και άξια εκπροσώπηση στο εξωτερικό.
Εν κατακλείδι, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση της εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η πατρίδα μας θέλει καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και καθαρή λύση στην ηγεσία της. Γι' αυτό θα επισημάνω πως κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκυρη δήθεν διαμαρτυρία, οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι μια: Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή. Που χτίζει στα πεπραγμένα της περιόδου 2019-2023 και μεγαλώνει οικονομικά, κοινωνικά, επενδυτικά.