(Άρθρο): «Με την ψήφο μας επιλέγουμε σταθερότητα ή αστάθεια»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Grtimes.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 06 Απριλίου 2023.

«Με την ψήφο μας επιλέγουμε σταθερότητα ή αστάθεια»

Η πρόσφατη ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, της ημερομηνίας διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου εκκίνησε την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, λοιπόν, όλοι κρινόμαστε από το έργο και τις δεσμεύσεις που τηρήσαμε. Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τους πολίτες να αξιολογήσουν την κυβερνητική μας θητεία και το συνολικό παραγόμενο έργο.
Δεδομένου ότι ενώπιον τους οι πολίτες έχουν τρία πολιτικά κόμματα με κυβερνητικό παρελθόν, είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα κριθούμε ισότιμα από το εκλογικό σώμα και θα... βαθμολογηθούμε ανάλογα με τη συνέπεια λόγων και πράξεων που έχουμε επιδείξει.

Σε κάθε περίπτωση, η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου αποτελεί προνομιακό μας πεδίο, καθώς αποδεδειγμένα είναι εκτενές και σε πολλά πεδία.
Πρώτα από όλα στην οικονομία και ακολούθως στη μείωση της ανεργίας, στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, στην ψηφιοποίηση του κράτους, στη στήριξη των ευάλωτων, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και την υγεία.
Στο διάστημα αυτό κρατήσαμε σταθερά το τιμόνι της χώρας, γι' αυτό και η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή. Αποπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και διαθέτει μεγαλύτερο κύρος συγκριτικά με το 2019.
Η πρώτη μας δέσμευση ήταν ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Την κάναμε πράξη στο ακέραιο μειώνοντας 50 φόρους και εισφορές, όπως επίσης και τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%.
Το 2019 ήμασταν ουραγοί στην ανάπτυξη... Σήμερα είμαστε πρωταγωνιστές στην ευρωζώνη, έχοντας διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Αυτή η ανάπτυξη μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό κατά 130 ευρώ, από τα 650 ευρώ στα 780, να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αυξήσουμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.
Είχαμε δεσμευθεί, επίσης, ότι θα επενδύσουμε περισσότερο στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στην πρόσφατη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου συμμετείχαν τα γαλλικά Rafale που αγοράσαμε και έπονται τα αναβαθμισμένα F-16 Viper τα οποία τώρα κατασκευάζονται και αναβαθμίζονται στην ΕΑΒ.
Είχαμε πει, ακόμη, ότι θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος και κάναμε σημαντικά βήματα προόδου, καθώς χάρη στο Gov.gr κάνουμε 1,2 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος μέσα από το κινητό μας, γλυτώνοντας δεκάδες εκατοντάδες ώρες σε ουρές των γκισέ και γραφειοκρατία.
Επίσης, η δική μας Κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε και την καθοριστική παρέμβαση στον ΕΦΚΑ βάζοντας τέλος στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Από αναμονή δυο, τριών και τεσσάρων χρόνων πλέον εκδίδονται σε δυο μήνες.
Όλα τα παραπάνω δεν έτυχαν.... Πέτυχαν!
Αποδείξαμε ότι έχουμε το σθένος και τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας και να αγωνιστούμε για ένα κράτος πιο αξιοκρατικό, διαφανές και αποτελεσματικό. Αυτή είναι η αφετηρία μας για τη δεύτερη τετραετία, στη διάρκεια της οποίας αποτελεί προτεραιότητα τα απτά αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης να διαχέονται σε ολόκληρη την κοινωνία.
Η σημαντικότερη δέσμευσή μας για την περίοδο 2023-2027 είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Το θέλουμε, το μπορούμε, θα το καταφέρουμε!
Και εφόσον η χώρα διαθέτει ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση θα ανακτήσουμε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα που σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για την Ελληνική Δημοκρατία, τις τράπεζες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Κατά την προσωπική μου άποψη το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας είναι ένα: Σταθερότητα ή αστάθεια;
Θα επιλέξουμε με την ψήφο μας.