(Άρθρο): «Παραμύθια... ειδικού σκοπού και κυβέρνηση... ανίκανων»

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thepresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023.

«Παραμύθια... ειδικού σκοπού και Κυβέρνηση... ανίκανων»

Όταν ακούω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι οι «εκλογές της απλής αναλογικής είναι οι πρώτες βαθιά δημοκρατικές εκλογές» επιβεβαιώνομαι για πολλοστή φορά στην άποψη που έχω εκφράσει δημόσια ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν μια... χαλαρή έως... ανύπαρκτη σχέση με τις λέξεις και τα νοήματά τους. «Πετούν» τσιτάτα για να γίνουν αρεστοί στο εκλογικό τους ακροατήριο αδιαφορώντας για το εάν με τα λεγόμενά τους «τραυματίζουν» την κοινή λογική...
Άλλωστε η διαδρομή τους ήταν και παραμένει γεμάτη από «τέρατα», «δράκους» και κάθε λογής πολιτικά... παραμύθια. Όπως αυτό που... συγγράφουν τελευταία, βάσει του οποίου την πρώτη Κυριακή των εκλογών θα συγκροτήσουν κυβέρνηση «ηττημένων» την οποία σπεύδουν να «βαφτίσουν» κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» προκειμένου να «καμουφλάρουν» την πολιτική εκτροπή και την καταπάτηση της λαϊκής επιθυμίας.
Πρώτα από όλα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εφόσον μπορέσει, ακόμα και βαριά ηττημένος, ο Αλέξης Τσίπρας θα διερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο. Μαθηματικά είναι δύσκολο, όμως όχι αδύνατο...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια πολιτικά ανήθικη σκέψη, διότι ποια λαϊκή νομιμοποίηση μπορεί να έχει μια κυβερνητική συνεργασία κομμάτων που έχουν καταδικαστεί από την ψήφο του εκλογικού σώματος ως αποτυχημένα; Για να μην κρυβόμαστε, λοιπόν, πίσω από το δάκτυλο μας, ενδεχόμενη «κυβέρνηση ηττημένων» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «κυβέρνηση αποτυχημένων» και κατ' επέκταση ανίκανων να σταθούν στο ύψος των αυξημένων απαιτήσεων και προκλήσεων της εποχής.
Κακά τα ψέματα, κάθε εκλογική αναμέτρηση κρίνεται πάντα από την αίσθηση των πραγμάτων και μπροστά στην κάλπη οι πολίτες αποφασίζουν ποιο κόμμα εμπιστεύονται περισσότερο να τους κυβερνήσει και ποιόν πολιτικό αρχηγό θέλουν ως Πρωθυπουργό.
Εφόσον, οι κυβερνήσεις κρίνονται με γνώμονα τη γενική τους εικόνα, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας. Το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, στις οποίες αποτυπώνεται η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια, όσο και στα παραγόμενα αποτελέσματά της.
Ωστόσο, το σπουδαιότερο επίτευγμα είναι ότι κράτησε όρθια την κοινωνία και παρά τις έκτακτες καταστάσεις και τις πρόσκαιρες δυσκολίες διατήρησε την κοινωνική συνοχή χάρη στο πλούσιο «πακέτο» μέτρων στήριξης που εφάρμοσε. Δίπλα στα πολλά που έκανε για την οικονομία προσθέστε τη μείωση της φορολογίας, τη θωράκιση των συνόρων, τον εκσυγχρονισμό του Κράτους, τη βελτίωση των υποδομών και πολλά άλλα.
Άρα, το πολιτικό ζήτημα δεν πρέπει να εστιάζεται στο αν «αντέχουμε» ή αν θέλουμε ως χώρα μια «κυβέρνηση ηττημένων», αλλά εάν επιλέγουμε τη σταθερότητα και τη σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα και τον τυχοδιωκτισμό.
Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται μακροχρόνιο πολιτικό σχεδιασμό και όχι... αποτυχημένα πειράματα. Έχει ανάγκη ευρύτατες θεσμικές αλλαγές και όχι... έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Θέλει μια Κυβέρνηση με όραμα που παράγει αποτελέσματα και όχι... αθροίσματα ηττημένων. Αποζητά μια Κυβέρνηση που διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα και όχι οπορτουνιστές που τάζουν στα λόγια χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν.
Γι' αυτό, κλείνω αυτές τις σκέψεις με μια προτροπή... Την ώρα της κάλπης ας σκεφτούμε καλά τι χρειάζεται η χώρα μετά τις εκλογές και ας ψηφίσουμε με γνώμονα ποιοι μπορούν να το επιτύχουν.