(Άρθρο): «Η Ελλάδα πατά γερά στα πόδια της»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr», την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022.

«Η Ελλάδα πατά γερά στα πόδια της»

Επί 48 χρόνια η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες, προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον πέρα και πάνω από τις «παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς». Είναι η πολιτική παράταξη «που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Αυτή είναι η «ταυτότητα» της όπως την προσδιόρισε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ιδρυτική διακήρυξη της 4ης Οκτωβρίου 1974.
Ακολουθώντας πιστά τον πολιτικό οδικό της χάρτη υπηρετεί την προοδευτική της αποστολή, λειτουργώντας αποκλειστικά προς όφελος της κοινωνίας. Άλλωστε, από αυτήν προέρχεται, βασίζοντας τη σταθερή πολιτική της πορεία στην υπευθυνότητα, τη μετριοπάθεια και τον συνετό λόγο.

Σαράντα οκτώ χρόνια συνεχίζει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αποδεικνύοντας καθημερινά γιατί είναι η παράταξη των εθνικά δικαιωμένων επιλογών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, την ένταξη μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές παρεμβάσεις που κράτησαν την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενεργεί πάντα ως καταλύτης πολιτικής σταθερότητας της χώρας σε χρόνια αβέβαια, αλλά και πατριωτική δύναμη ασφάλειας και σιγουριάς για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.
Το πράττει, διότι έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό αγώνα για μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και στη μείωση της ανεργίας μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.
Με οδηγό την πείρα του παρελθόντος και όραμα ένα καλύτερο σήμερα, αλλά και ένα ασφαλέστερο μέλλον, τολμώ να πω ότι για εμάς που είμαστε μέρος της ιστορίας της από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, η Νέα Δημοκρατία είναι στάση ζωής και όχι εύκολο σύνθημα της εποχής.
Και αυτό γιατί είναι η παράταξη που καθοδηγεί τους Έλληνες στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας, αγωνιζόμενη για όσα απαιτεί η κοινωνία.
Ωριμάζει παραμένοντας νέα και λειτουργεί ως εφαλτήριο της νέας εθνικής προσπάθειας για την υπογραφεί ενός σύγχρονου εθνικού συμβολαίου ανάπτυξης, ασφάλειας και δημιουργικότητας που θα διαμορφώσει την Ελλάδα των επόμενων γενεών.
Και το κατορθώνει διατηρώντας ακέραιο το αξιακό της κεφάλαιο, υπερασπιζόμενη τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας και των ίσων ευκαιριών, για μια Ελλάδα που πιστεύει στον εαυτό της και επενδύει στα παιδιά της. Για μια Ελλάδα που κοιτάζει μπροστά και στοχεύει ψηλά. Για μια Ελλάδα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και φιλελεύθερο κοινωνικό χαρακτήρα. Για μια Ελλάδα με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τη Δημοκρατία. Για μια Ελλάδα που προσελκύει επενδύσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δημόσια έσοδα. Για μια Ελλάδα που απαντά στις προκλήσεις των καιρών και πατά γερά στα πόδια της.