(Άρθρο): «Το είπαμε, το κάναμε»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

«Το είπαμε, το κάναμε!»

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία δεν έκανε την παραμικρή έκπτωση στην υλοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος. Το είπαμε, το κάναμε!
Δεσμευτήκαμε για λιγότερους φόρους και δικαιότερη φορολογία που θα απελευθερώνει την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα. Το πράξαμε μειώνοντας συνολικά 57 φόρους.
Δεσμευτήκαμε για σταδιακή κατάργηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και αναστείλαμε την εισφορά για επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Δεσμευτήκαμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες και τον μειώσαμε κατά 34% συγκριτικά με το 2018.
Δεσμευτήκαμε για μείωση της ανεργίας των νέων και 2,5 χρόνια μετά, πέραν των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, θεσπίσαμε το «πρώτο ένσημο» με το οποίο στηρίζουμε την πρόσληψη νέων έως 29 ετών, χωρίς προϋπηρεσία, χρηματοδοτώντας με 1.200 ευρώ το ξεκίνημα της καριέρας τους.
Και όλα αυτά εν μέσω ανακατατάξεων σε γεωπολιτικό επίπεδο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις νέες ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στην παγκόσμια κοινότητα.
Η προσήλωσή μας στην εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων επιβεβαιώνει τον κυριότερο λόγο που η ΝΔ παραμένει έως σήμερα το ισχυρότερο προοδευτικό κόμμα της χώρας, όπως είχε δηλώσει ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Γιατί «εμείς πιστεύουμε στα ιδεώδη της δημοκρατίας. Της αληθινής δημοκρατίας», όπως πρόσθεσε ο Γεώργιος Ράλλης.
Γιατί «είμαστε η δύναμη της προόδου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας», όπως τόνισε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.
Γιατί «οι Έλληνες αξίζουν να γνωρίζουν πάντα την αλήθεια», όπως εύστοχα παρατήρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Γιατί «η παράταξη μας και η ιδεολογία της ήταν πάντα σταθερός υποστηρικτής της αναγκαιότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», σύμφωνα με τον Μιλτιάδη Έβερτ.
Γιατί «ερχόμαστε να ενώσουμε όλους, να μπει τέλος στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, σηκώνοντας τη σημαία της κοινωνικής ευθύνης», όπως τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
Γιατί «η ΝΔ παραμένει δύναμη συνεκτική, σταθερή, υπεύθυνη, με διορατικότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα», όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
Γιατί «η ΝΔ με την υπεύθυνη και αμετακίνητη στάση της κράτησε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το ευρώ», όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Γιατί «η ΝΔ είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκό», όπως εύστοχα παρατήρησε ο σημερινός Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι παραπάνω απαράβατες και αδιαπραγμάτευτες ιδεολογικές αρχές που μας χαρακτηρίζουν, προτάσσουν πάντα το συμφέρον του πολίτη. Γι'αυτό και εμείς προχωρούμε βασιζόμενοι στο τρίπτυχο σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια. Άλλωστε η πολιτική πραγματικότητα απαιτεί από όλους να δείξουμε υπευθυνότητα έναντι των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε εξαιτίας ενός πολέμου που κανείς δεν γνωρίζει τη διάρκεια του.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μόνο μια έννοια. Πώς θα βαδίσει η Ελλάδα με σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη σε έναν κόσμο που καθημερινά μεταβάλλεται συγκριτικά με αυτόν που υπήρχε έως τις αρχές του χρόνου. Διότι, αποδεδειγμένα, η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας.