(Άρθρο): «Η Θεσσαλονίκη ως σύμβολο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πατρίδας μας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστσελίδα «E-Koufalia.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 05 Απριλίου 2022.

«Η Θεσσαλονίκη ως σύμβολο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πατρίδας μας»

Η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, πιστοποίησε αυτό που βλέπουν και αναγνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας. Ότι η πόλη μας αλλάζει προς το καλύτερο και μέσα από τη «μεταμόρφωσή» της μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει η πατρίδα μας.
Στη Θεσσαλονίκη ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δρομολογηθεί, με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, παρόμοιος όγκος παρεμβάσεων που αλλάζουν την όψη της και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Μέσα από τη μεθοδική και σκληρή δουλειά της Κυβέρνησης και το καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα έργων υποδομών, ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται την τελευταία τριετία, η πόλη μας αποκτά αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια. Αναβαθμίζεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο, ζωντανό, ασφαλές, υγιές και βιώσιμο, αφήνοντας πίσω την εποχή των μουσαμάδων και των εξαγγελιών. Πλέον τα λόγια διαδέχονται οι πράξεις που με τη σειρά τους αποκαθιστούν την αξιοπιστία της πολιτικής προς τους πολίτες.
Εν μέσω αυτής της σημαντικής αλλαγής, η περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης απολαμβάνει ημέρα με την ημέρα το μέρισμα ανάπτυξης που της αναλογεί.
Οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου αποκτούν υποδομές που τους βοηθούν να τονωθεί η κινητικότητα, η διασυνδεσιμότητα και η δυναμική της τοπικής τους οικονομίας.
Το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές της πόλης. Επίσης, υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στα Διαβατά, στο στρατόπεδο Γκόνου και στο Καλοχώρι, ενώ σύντομα δημοπρατείται και το έργο διευθέτησης ρεμάτων της περιοχής Ωραιοκάστρου, καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων δικτύων ομβρίων υδάτων.
Σημαντική, ακόμη, είναι η ενοποίηση του παράκτιου μετώπου που αφορά ένα μεγάλο μέρος της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και ο καθαρισμός στη δυτική παράκτια ζώνη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Δέλτα, από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού έως το λιμάνι.
Ανάλογης αξίας παρέμβαση είναι η οδική σύνδεση της ΠΑΘΕ με το λιμάνι, οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας του Αλιάκμονα στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια, αλλά και η παράδοση στην κυκλοφορία των πρώτων χιλιομέτρων στο τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα, έργο που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
Μιλώντας για τις οδικές υποδομές και το λιμάνι δεν πρέπει να ξεχνούμε και το νέο σύγχρονο αεροδρόμιο που ολοκληρώνει την εικόνα της πόλης μας ως υπερτοπικό διαμεταφορικό κόμβο.
Παράλληλα, «τρέχει» η κατασκευή 17 υπερσύγχρονων βιοκλιματικών και ενεργειακά αναβαθμισμένων σχολείων, προϋπολογισμού 129 εκ. ευρώ, στους Δήμους Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Καλαμαριάς.
Τέλος, οφείλω να σταθώ στον προαστιακό σιδηρόδρομο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου η μια από τις τρεις γραμμές θα συνδέει το λιμάνι με τα Διαβατά, στη δημοπράτηση των έργων άρδευσης στη Θέρμη και τη Νέα Μεσήμβρια, καθώς και στο Τεχνολογικό Πάρκο «Thess Intec» στο Δήμο Θερμαϊκού που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας και τεχνολογίας στην Ευρώπη.
Τα έργα που υλοποιούμε είναι έργα της καθημερινότητας. Έργα που διαχέονται σε όλη την κοινωνία, κάτι που συνεπάγεται ανάπτυξη για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, περισσότερες ευκαιρίες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε ανταγωνιστικούς κλάδους. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός: «Το είπαμε, το κάνουμε πράξη», όντας σίγουροι ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκης προς όφελος όλων των συμπολιτών μας και να τη δούμε να αναπτύσσεται όπως την οραματιζόμαστε.