«Τεκμήριο επιτυχίας της οικονομικής πολιτικής ο προϋπολογισμός του 2022»

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Τεκμήριο επιτυχίας της οικονομικής πολιτικής ο προϋπολογισμός του 2022»

«Τεκμήριο επιτυχίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2022 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Αν και, όπως είπε, ο προϋπολογισμός καταρτίζεται για δεύτερο συνεχόμενο έτος υπό καθεστώς αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας και των διεθνών οικονομικών εξελίξεων, εν τούτοις είναι προφανές ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της το δύσκολο παρελθόν και κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απέδωσε τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη φιλική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις, στη φορολογική εκλογίκευση, στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, στην πάταξη της γραφειοκρατίας, στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και στη μόχλευση σημαντικών επενδυτικών κεφαλαίων.
«Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν πως η εθνική μας οικονομία ανακτά τη δυναμική της και με αφετηρία το πλήθος των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται μεθοδικά από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, πλέον κινείται σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο της Ευρώπης» επισήμανε.
Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στο σημείο που από τη φάση της ανάκαμψης περνούμε στο στάδιο της ανάπτυξης», εξηγώντας πως για τα έτη 2021 και 2022 ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς προβλέπει σωρευτική ανάπτυξη 11,7%, ποσοστό που καθιστά την Ελλάδα «πρωταθλήτρια ανάπτυξης στη ζώνη του ευρώ».
«Πρακτικά αυτό σημαίνει», συνέχισε, «ότι σε σχέση με την ύφεση που παρατηρήθηκε το 2020 η οικονομία μας έχει ήδη καλύψει περισσότερα από τα 2/3 του απολεσθέντος εγχώριου προϊόντος».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ο προϋπολογισμός της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας. Και αυτό γιατί «περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, απλώνει ανθεκτικό δίχτυ προστασίας γύρω από τους συμπατριώτες μας, οδηγεί στην αναθέρμανση της αγοράς εργασίας και σε σταδιακή άνοδο των μισθών, όμως πάνω από όλα σηματοδοτεί τη στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο περισσότερο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο».
Τόνισε, δε, πως σε συνδυασμό με την ισχυρή επαναφορά του τουρισμού, την ενίσχυση στις εξαγωγές αγαθών και την κύρια επίδραση της κατανάλωσης έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
«Βαδίζουμε σε ένα δύσκολο μονοπάτι, όμως οι θυσίες του ελληνικού λαού δικαιώνονται» ανέφερε, προτρέποντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2022 αφήνοντας στην άκρη στείρες μικροκομματικές και μικροπολιτικές διαφορές.
Όπως είπε: «Στο τέλος του δρόμου η εθνική συνεννόηση, για την οποία τόσο συχνά κάνετε λόγο στην αντιπολίτευση, μπορεί και πρέπει από κάπου να ξεκινήσει».